Baismīgās mājsaimnieces pārņem Daugavpils teātri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tas nebūs  stāsts par standarta mājsaimniecēm, bet par katra indivīda vēlmi  aizstāvēt  un pasargāt savu iekšējo pasauli. Tā par jauniestudējumu - komēdiju ar detektīva motīviem „Baismīgās mājsaimnieces”, kas sestdien piedzīvo pirmizrādi Daugavpils teātrī, saka izrādes veidotāji. Tā nebūs standarta komēdija, un te nebūs  daudz matemātikas, bet būs  cilvēku sajūtas un lietas par ko padomāt un pasmieties.

 

Iestudējuma  „Baismīgās mājsaimnieces” pamatā ir Krievijas dramaturga un scenārista Aleksandra Korovkina luga „Tantes”, to uz Daugavpils teātra skatuves iedzīvina teātra krievu trupa Ivara Lūša režijā. Lūsis norāda, ka lielā mērā komēdija balstīta uz aktiera spēli, uz cilvēka iekšējo pārdzīvojumu, te varēs pasmieties, vieglā ritmā pēc darba dienas pasmieties.

Aktrise Milena Rožanska atzīst, ka izrādes tēma ir aktuāla mūsdienās, turklāt - kā jau komēdijā - arī jautrības netrūks:

„Es tēloju starp sievieti un meiteni, kas pieradusi dzīvot abstraktā fantastikas pasaulē. (..) Tagad ir daudz jauniešu, kas pārliecināti, ka vecāki visu izdarīs viņu vietā un paši neko negrib darīt. (..) Būs jautri, mēs arī aizkulisēs nevaram noturēt smieklus.”

Ja kādam šķiet, ka izrāde būs par vienkāršām, banālām mājsaimniecēm, tad tas noteikti tā nav, izrādes doma ir ar dziļāku jēgu, uzsver izrādes režisors Ivars Lūsis:

Mājsaimnieces – tas ir nedaudz pārnestā nozīmē. Dziļākajā būtībā mēs katrs esam mājsaimniece – savā stūrīti, kur esam viens. Tikko šajā teritorijā sāk iejaukties kāds, ir briesmas (..) Te ir par to, kā viņš sargā savā pasaulīti, savu auru.”

Kā tas notiek, varēs pārliecināties jau šovakar, kad iestudējums „Baismīgās mājsaimnieces” uz Daugavpils teātra skatuves piedzīvos savu pirmizrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti