Baiba Kokina debitē Nikijas lomā baletā «Bajadēra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ludviga Minkusa baletā „Bajadēra” Nikijas lomā 26. septembrī debitēs Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Baiba Kokina, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālās operas (LNO) pārstāvji.

Izrādē pie diriģenta pults stāsies Farhads Stade, Solora lomā iejutīsies Sergejs Neikšins, bet Gamzati būs Jolanta Lubēja. Baletu „Bajadēra” iestudējis horeogrāfs Aivars Leimanis. Šo uzvedumu skatītāji atzina par 2011./2012. gada sezonas labāko jauniestudējumu.

 „Man „Bajadēra” allaž bija šķitusi neaizskarama vērtība, jo Latvijā pirmo reizi iestudēta tikai 2012. gadā un bērnībā to nebiju redzējusi. Likās, šajā baletā dejo tikai pasaules mēroga zvaigznes, tāpēc jutos jocīgi, kad uzzināju, ka man būs jādejo Nikija. Tomēr – jo ilgāk šo lomu mēģinu, jo vairāk tā iegulst man sirdī. Šajā baletā ir tik plaša emociju gamma – no mīlestības līdz nodevībai,” stāsta Kokina.

Baiba Kokina 2002.gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu Zanes Lieldidžas klasē, 2006.gadā kļuvusi par Permas Starptautiskā baleta konkursa "Arabeska 2006" diplomandi. Baiba Kokina ir "Latvijas gāzes" Gada balvas Operai laureāte kā gada labākā baleta māksliniece (2007), 2006. gadā saņēmusi „Spēlmaņu nakts” balvu kā labākā baleta māksliniece otrā par plāna lomu un 2013. gadā - kā labākā baleta māksliniece. Piedalījusies viesizrādēs Anglijā, Itālijā, Japānā, Krievijā, Nīderlandē, Somijā, Vācijā u.c. Viņas repertuārā ir klasiskā baleta skaistākās lomas – Odeta „Gulbju ezerā”, princese Aurora „Apburtajā princesē”, Marija „Riekstkodī”, Medora „Korsārā”, Svanilda „Kopēlijā” un citas, kā arī lomas modernā baleta izrādēs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti