Rīta Panorāma

Pinka piedāvā apmaksāt sodu norvēģu sportistēm

Rīta Panorāma

Austrumāziju apdraud vairākas dabas stihijas vienlaikus

Festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā"

Augustā 21. reizi notiks festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

1. augustā Dzintaru koncertzālē jau divdesmit pirmo reizi norisināsies starptautiskais festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā", informēja organizatori.

Šogad festivālā tiksies baleta personības no ārvalstīm un Latvijas, piedāvājot skatītājiem klasiskā baleta pērles, turklāt šoreiz arī tādus numurus, kuri ir mazāk ierasti koncertu formātos. Tradicionāli programmā būs iekļauti pašmāju un ārvalstu horeogrāfu jaunākie darbi, kuri jau saņēmuši augstu novērtējumu starptautiskā arēnā. Pēdējo divu gadu kontekstā neiztikt arī bez “sveicieniem” baletam pandēmijas laikā.

Pērn festivāls notikums nevarēja notikt, tāpēc šoreiz tikšanās ar skatītājiem tiek gaidīta ar īpašu saviļņojumu. “Pēc astoņu mēnešu pārtraukuma pirmo reizi dejojām skatītājiem klātienē, sajūta bija fantastiska, mūs uzņēma ar ovācijām! Igaunijā vakcinācijas rādītāji sasnieguši tādu līmeni, ka pasākumi var notikt bez ierobežojumiem. Bija tik fantastiska sajuta redzēt pilnas skatītāju rindas,” par Latvijas Nacionālā baleta dalību ikgadējā Čaikovska festivālā Igaunijas pilsētā Hāpsalu stāsta trupas mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Viņš, kā ierasts, būs arī baleta festivālā vadītājs Jūrmalā.

Turpinot tradīciju aicināt mājās iegriezties arī ārvalstīs dejojošos Latvijas māksliniekus, festivālā uzstāsies Hamburga baleta teātra vadošā soliste Anna Laudere un Valērija Kuzmiča no Gēteborgas Operas dejas kompānijas.

Ārvalstu viesu vidū būs amerikāņu izcelsmes Tbilisi baleta vadošais solists Filips Fedulovs. Duetā ar Dejas balvas 2019-2020 laureāti Anniju Kopštāli varēs redzēt pas de deux no baleta “Gulbju ezers”. Annija Kopštāle Dejas balvu saņēma tieši par šo lomu. Gaidot atkalredzēšanas ar skatītājiem, Elza Leimane un Antons Freimans skatītāju vērtējumam sagatavojuši tehniski sarežģīto Marco Gekes horeogrāfiju “Ugunsputns”. Savukārt, daudzu starptautisko konkursu laureāts Avetiks Karapetjans dejos Bena van Kovenberga solo “Buržuā”. Latvijas Nacionālā baleta trupa piedāvās apjomīgu fragmentu no baleta “Gulbju ezers”.

Programmā gaidāmi arī citi klasiski un mūsdienās tapuši nopietni un mazāk nopietni baleta numuri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti