Atvadās no teātra un kino kritiķa Normunda Naumaņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien no pulksten 12 Jaunā Rīgas teātra Kamerzālē notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušā teātra un kino kritiķa Normunda Naumaņa.

Normunds Naumanis kopš 1980.gada regulāri veidojis publikācijas un recenzijas kino jomā, kā arī piedalījies televīzijas raidījumos par kino. Naumanis bijis arī eksperts Berlīnes, Stokholmas un Venēcijas kinofestivālos.

„Viņš bija tas, kurš parādīja to latiņu - kā to var pacelt tā, lai tas būtu intelektuāli, lai tas būtu aizraujoši. Kā detektīvu varēja lasīt viņa recenzijas. Tas, kā viņš redzēja filmas un izrādes, tādus rakursus varēja ieraudzīt tikai Normunds," par mūžībā aizgājušo Naumani saka kino kritiķe Daira Āboliņa.

„Es domāju, ka sēras šobrīd ir katrā teātrī. Kad atnāk Naumanis, visi teātri zināja, ka šodien ir jābūt labākajai izrādei. Tāpēc, ka tā ir intelektuāla saruna ar kritiķi, ar skatītāju, kurš iedziļinās izrādē tāpat, kā to dara režisors. Viņš tikpat personīgi skatījās izrādes un tikpat gudri, kā to dara režisori, kā strādā aktieri," saka Āboliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti