Kultūras ziņas

Absurdi "Laimīgās dienas" Valmieras teātrī

Kultūras ziņas

"Arī vaļiem ir bail" Nacionālajā teātrī

Baleta zvaigžņu lietus

Atklāj Baltijas baleta festivālu - dibinātāja sola nebijušu zvaigžņu lietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 9.martā, Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā jau tradicionāli ar labdarības koncertu tika atklāts 23. starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Ar dažādu valstu baleta un deju mākslinieku sniegumu lielākajās Latvijas koncertzālēs varēs iepazīties visa šī mēneša garumā. Festivāla dibinātāja un organizatore Lita Beiris sola nebijušu skatuves mākslinieku zvaigžņu lietu.     

Arī šogad Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kurš Latvijā norisināsies jau 23.reizi, pilnībā attaisnos savu reklāmas saukli – “No klasikas līdz avangardam”.

“Galā koncerts ir tepat, tepat! Tūlīt šīs zvaigznes kritīs! 12. martā, jau pirmdien, viņas jau būs šeit. Daži jau ierodas šodien, mēģinājumu procesi. Viens partneris no vienas valsts, otrs partneris no citas valsts, kopā ir jāsadejojas..” atklāj Beiris.

Šogad festivālā uzstāsies Latvijā līdz šim vēl neredzēti viesmākslinieki no Amerikas, Austrijas, Krievijas, Vācijas, Ķīnas un Turcijas.

 Daži mākslinieki festivāla organizatoriem sagādājuši patīkamu satraukumu.

“Mums pārstāvēts arī Somijas balets ar brīnišķīgu dejotāju ar partneri, kurš otrā dienā vēlas precēties, bet viņš, tā teikt, tomēr būs mūsu festivālā un nākamajā dienā taisnā ceļā uz kāzām. Piedalīsies arī Elīna Godunova, kurai šodien ir kāzas!” stāstīja Beiris.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla koncerti visa marta garumā iecerēti gan Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā un VEF Kultūras pilī, gan Rēzeknē, Ventspilī un Preiļos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti