Kultūras ziņas

Autokoncerts Spilves lidlaukā

Kultūras ziņas

Izstāde Brīvības bulvāra liepu alejā

"Sezonas pieslēgums" Dailes teātrī

Atkalsatikšanās ar skatītajiem – Dailes teātrī sākas koncerti «Sezonas pieslēgums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atkalsatikšanos ar savu publiku svin Dailes teātris. Tā Vasaras dārzā 12. jūnijā sāk skanēt koncerti “Sezonas pieslēgums”. Tiem ir divi jau savstarpēji pieslīpējušies idejas autori un režisori – Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis.

Koncertuzveduma vajadzībām ir pielāgota teātra terase, kas pazīstama kā “Epikūra dārzs”, un uzvedumā piedalās 28 aktieri un mūziķu grupa Jura Vaivoda vadībā.

Aktieru koncerti vienmēr ir bijusi Dailes teātra svinēšanas sastāvdaļa. “Sezonas pieslēgums” ir ironiska koķetērija ar dziesmu repertuāru, kas publikai patīk. Neizpaliek arī joki par Covid-19.

Koncerta izklaides daļā ir asprātīgi pārskaņoti filmu fragmenti. Un pārsteidzoši radoši savienota vide ar Martas Staņas projektēto caurspīdīgo teātra iekšējo foajē. Tur kā teātra zelta laikmeta rēgi grezni parādās aktieru trupa. Taču muzikālais pārsteigums iegūst nopietnību ar Raiņa tēmu.

Koncerts ar pārsteigumiem ir adresēts Dailes teātris uzticīgajai publikai, kas par to ir gatava maksāt arī prasīto augsto biļešu cenu.

Bet emocijas liecina, ka tie ir atgriešanās svētki arī teātra kolektīvam.

Koncertprogrammas “Sezonas pieslēgums” radošo komandu veido Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis, muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Elīna Lutce, gaismu māksliniece Māra Vaļikova un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica.

Koncertā piedalās Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija, Ieva Segliņa, Artis Robežnieks, Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Lauris Dzelzītis, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Ieva Kerēvica, Kārlis Arnolds Avots, Juris Bartkevičs, Indra Briķe, Dārta Daneviča, Olga Dreģe, Lelde Dreimane, Dainis Gaidelis, Anete Krasovska, Pēteris Liepiņš, Akvelīna Līvmane, Mirdza Martinsone, Lilita Ozoliņa, Lidija Pupure, Aldis Siliņš, Inita Sondore, Mārtiņš Upenieks, Toms Veličko, Imants Strads un mūziķu grupa Jura Vaivoda vadībā.

Sešus vakarus no 12. līdz 19. jūnijam teātra Vasaras dārzā skatītājus priecēs divdaļīga koncertprogramma.

Savukārt jau jūlijā un augustā skatītājiem būs iespēja skatīties izrādes “Blokmājas Dons Kihots”, “Elpa”, “Sidraba šķidrums” un “Ārsts”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti