Ārvalstu profesionāļiem un vietējiem interesentiem notiks teātra izrāžu skate «LiVe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunnedēļ, no 2. līdz 5. novembrim, īpaši veidotā digitālajā platformā starptautiskai teātra profesionāļu auditorijai prezentēs 14 Latvijā radītas izrādes, kuras izraudzījušies eksperti no Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) un Starptautiskās Teātra kritiķu asociācijas (AICT/IACT), informēja LJTI. Paralēli izrāžu programmai ikvienam interesentam būs iespēja sekot līdzi un piedalīties diskusijās un sarunās.

Lai starptautiskos skatuves mākslas profesionāļus, festivālu rīkotājus, kuratorus, kritiķus un citu radošo nozaru pārstāvjus iepazīstinātu ar Latvijas teātra nozares daudzveidību un tās māksliniekiem, teātra izrāžu skati sākotnēji bija plānots rīkot klātienē. Taču, reaģējot uz šī brīža globālajiem draudiem sabiedrības veselībai, kā arī ievērojot valsts un veselības institūciju noteiktos ierobežojumus, skates organizatori pieņēma lēmumu pasākumu pilnībā pielāgot norisei digitālajā vidē.

Skatē ir iekļautas izrādes gan no valsts teātru (Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra, Liepājas teātra), gan arī neatkarīgo teātru (Ģertrūdes ielas teātra, “Dirty Deal Teatro”, “Kvadrifrons”, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājas “Zirgu pasts” un teātra apvienības “Esarte”) repertuāriem.

Paralēli izrāžu programmai organizatori skatītājiem piedāvās arī “ātrās prezentācijas” – 15 minūšu garas projektu prezentācijas par deviņām izrādēm, kas tapušas pēdējo piecu gadu laikā vai vēl tiek attīstītas. Projektu prezentācijās piedalīsies dramaturģe Laura Stāšane, kino un teātra režisore, dramaturģe Krista Burāne, mākslinieku duets IevaKrish, laikmetīgās dejas horeogrāfe Jana Jacuka, biedrība “Sansusī”, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja radošā apvienība “LDM5”, kā arī režisori Valters Sīlis, Kārlis Krūmiņš, Henrijs Arājs un Klāvs Kristaps Košins.

Programmu papildinās tiešsaistes sarunu un diskusiju cikls ar starptautisku vieslektoru (Agata Kolača (Agata Kołacz), “TR Warszawa” (Polija), Kriss Nelsons (Kris Nelson), festivāls “LIFT” (Lielbritānija), Lisa Džilardino (Lisa Gilardino), “Samara Editions” (Itālija)) dalību, kā arī tiešsaistes platformā “Zoom” notiks individuālas tikšanās ar vietējiem režisoriem, dramaturgiem, skatuves māksliniekiem un producentiem. Sīkāka informācija par izrāžu skates programmu pieejama projekta mājaslapā.

2021. gada izrāžu skati rīko Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību (LTDS), Starptautiskās Teātra kritiķu asociācijas (AICT/IACT) Latvijas nodaļu un Latvijas teātriem, teātra kompānijām un individuāliem māksliniekiem. Latvijas izrāžu skati “LiVe” un digitālās platformas tapšanu, kā arī  tehnisko nodrošinājumu finansiāli atbalsta LR Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogramma “KultūrElpa”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti