Ar Valmieras vasaras teātra festivāla programmu šogad veicinās empātiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls, kas šogad notiks no 6. līdz 8. augustam, būs veltīts bērniem un jauniešiem, aicinot māksliniekus un apmeklētājus ieraudzīt pasauli cita acīm, informēja organizatori. Festivāls notiks atbilstoši pandēmijas apstākļiem un ierobežojumiem, kas tobrīd būs spēkā.

Ar šī gada programmu organizatori vēlas “veicināt sabiedrības saliedētību, empātiju un savstarpējo iecietību, kas īpaši svarīga laikā, kad dažādi informācijas lauki, “sociālie burbuļi” un nepārvarama vara grauj mierīgu līdzāspastāvēšanu.”

Festivāla priekšplānā izvirzīta jaunā paaudze,nevis izdabājot, bet cenšoties izprast un sajust bērnu un pusaudžu redzējumu uz pasauli. Visi plānotie jaundarbi top, ieklausoties un respektējot viņu intereses, aktuālās tēmas un iesaistot arī radošajā procesā. Izrāžu veidotāju vidū ir Krista Burāne, Paula Pļavniece, Toms Treinis, Māra Uzuliņa, Klāvs Mellis, Liene Grava, Pamela Butāne, Ance Muižniece, Artūrs Dīcis un citi. 

Šis būs festivāla sestais gads, un organizatori atzīmēja, ka “svinot piecgadi pērn augustā, festivāls pierādīja, ka ir spējīgs ātri, nezaudējot kvalitāti, pielāgoties un izmantot jaunos apstākļus.” Šobrīd festivāla norise plānota tā, lai attīstītu pagājušā gadā aizsāktos mākslinieciskos meklējumus. Radošais darbs pie programmas sagatavošanas notiek, rēķinoties gan ar situāciju, kad pulcēšanās būs atļauta, gan tādu, kurā skatītāju klātbūtne būs ierobežota vai nebūs iespējama vispār.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti