Dienas ziņas

Limbažos atklāj piemiņas zīmi ģenerālim D.Sīmansonam

Dienas ziņas

Pirmā Ķirbju diena Aizkrauklē

Sena pasaka mūsdienu valodā

Ar «Trīs sivēntiņu un vilka Vilmāra» pirmizrādi sezonu sāk Daugavpils teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien Daugavpils teātris bērniem un viņu vecākiem piedāvās dzīvot līdzi daudziem iemīļotās pasakas „Trīs sivēntiņi un vilks" varoņu piedzīvojumiem. Lai gan pasaka ir zināma, tomēr Daugavpils teātra radošās komandas rokās tā ieguvusi pavisam citas krāsas, arī noskaņu un arī nosaukumu. Izrāde ir par draudzību un māju, un ģimenes kopības sajūtu, tā jauno iestudējumu raksturo tā veidotāji un aktieri.

„Reiz sensenos laikos...bet, ja tā labi padomā, nemaz ne tik senos kādā skaistā mežā, kur zied smaržīgas puķes un dzied putni, pasaulē nāca trīs sivēntiņi: Nifs, Nufs un Nafs.  Katram sivēntiņam bija savas prasmes, spējas, talanti, uzskati un rozā šņukurīts. Uz dzīvi sivēntiņi raudzījās pozitīvi. Labprāt runājās viens ar otru, reizēm pastrīdējās, jo bija ļoti dažādi" - tā ir īsā anotācija, kā šo izrādi piesaka tās veidotāji un atklāj, ka tā visumā būs jautra un dinamiska izrāde.

Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs neatstās bērnus vienaldzīgus, jo savos tēlos pat mēģinājumos ir pilnībā pārņemti aktieri Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne–Mežale un Egils Viļumovs.

"Pasaka ir par trīs sivēntiņiem, taču es un Egils Viļumovs, kurš ir arī scenogrāfs un aktieris, pārveidojām šo izrādi pavisam savādāk. Tāpēc tas nosaukums "Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs". Viņa ir ļoti ātra pasaka - tādā ziņā, ka gandrīz visu laiku kaut kas notiek," saka izrādes režisors Māris Korsiets. "Vilks Vilmārs nevienā brīdī nav ļauns," saka Korsiets.

Tomēr šī izrāde, kuras mūzikas autors ir Daugavpils muzikants Arnis Slobožarins, nav tikai jautra, tēliem bagāta, krāšņa pasaka. Kā  jebkurai pasakai, arī šai ir sava dziļā doma, ko ir vēlme pateikt, atklāj Korsiets. "Šī pasaka top ļoti lielā draudzībā - mēs visi esam lieli draugi," atzīmē režisors. Viņš norāda, ka sivēntiņi izrādē sastrīdas, tomēr paliek kopā un paliek savā mājā. "Ir labi būt kopā un ir labi būt mājās," secina Korsiets.

Trešdien pirmizrāde „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs" Daugavpils teātra radošā kolektīva sniegumā priekškaru uz teātra lielās skatuves vērs plkst. 12 , bet ceturtdien savus mazos skatītājus priecēs no plkst. 10 rītā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti