Ar retrospektīvu uzvedumu 30 gadu jubileju svinēs deju grupa «Dzirnas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12.februārī plkst. 19 "Arēnā Rīga" notiks deju grupas "Dzirnas" 30 gadu jubilejas koncerts "1 un kopā - "Dzirnām" 30".

Koncerta programma būs veidota gan kā retrospektīvs atskats uz iepriekšējos gados piedzīvoto un dejoto, gan arī kā atspēriena platforma deju skolas "Dzirnas" jauno telpu atvēršanai.

"Koncerta nosaukums "1 un kopā - "Dzirnām" 30" man ienāca prātā gan no viena deju pamatsoļa, gan arī pēc būtības - dejotājs ir viens, kopjot savu prasmi individuāli smagā darbā, bet pēc tam kopā ar trupu, mūziķiem, partneri veido deju, dejas uzvedumu. Dejotāju solo koncerti ir ārkārtīgi liels retums," saka deju grupas "Dzirnas" radītājs un skolotājs Agris Daņiļevičs. "Ar "Dzirnām" esam kopā bijuši dažnedažādās vietās, ne tikai treniņzālē un uz skatuves, bet arī ūdenī, džungļos un tuksnesī," viņš norāda.

Koncertā apvienosies visu paaudžu dejotāji, lai saviem skatītājiem dāvātu neaizmirstamu dejas piedzīvojumu - no leģendārās programmas "Karalis" līdz episkajam uzvedumam "Spēlēju, dancoju".

"1 un kopā - "Dzirnām" 30" jubilejas koncertā piedalīsies arī mūziķi, "Dzirnu" draugi - Renārs Kaupers, Kaspars Zemītis, Intars Busulis, Kārlis Lācis, Mārtiņš Brauns, Ieva Kerēvica, Igo, Lauris Reiniks, Uldis Marhilēvičs, Aivars Hermanis, Kārlis Kazāks, grupas "The Sound Poets", "Auļi" un "Raxtu raxti", Rīgas Doma kora skolas kori un citi Latvijā pazīstami māksliniekiem, kā arī deju draugi no citiem Latvijas deju kolektīviem.

""Dzirnas" un dzirnieši vienmēr ir bijuši ļoti draudzīgi, īstenojot dažādus kopdarbības projektus. Tāpēc esmu īpaši pateicīgs draugiem, kuri neatteica un ar savu artavu padarīs koncertu patiešām vērienīgu un skaistu. Paldies viesiem!" teic Agris Daņiļevičs.

Visi koncerta biļešu ienākumi tiks veltīti deju skolas "Dzirnas" jaunās mājas remontam.

Deju grupa "Dzirnas" pastāv kopš 1995.gada. Grupas aktualitāte vienmēr bijusi jaunrade un inovatīvu risinājumu meklējumi, dejotāju īpašā dejas izpratne un sajūta. "Dzirnu" zināmākās deju programmas ir "Karalis" ar grupas "Queen" mūziku, "Rudens leģendas", "Valsis" ar Rodžera Votera mūziku, Imanta Kalniņa "Viņi dejoja vienu vasaru", "No gaismas līdz gaismai" grupas "Iļģi" izpildījumā. "Dzirnu" zelta fondā ir uzvedumi "Mauglis", "Mazā Nāriņa" un "Spēlēju, dancoju".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti