Kultūra

Plašākā Kalpotāja tēlu retrospekcija koncertizstādē "Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr..."

Kultūra

Daugavpils cietoksnis gatavojas Martas ballei

Ar provokatīvu izrādi «Dzimumzīme» atklāj jauno «Dirty Deal Teatro» mājvietu Pārdaugavā

Ar provokatīvu izrādi «Dzimumzīme» atklāj jauno «Dirty Deal Teatro» mājvietu Pārdaugavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar režisora Mārča Lāča iestudējuma „Dzimumzīme” pirmizrādi piektdien skatuves dzīvi jaunās telpās sāks nevalstiskais teātris „Dirty Deal Teatro”. Pēc ilgiem gadiem Spīķeros teātris pārcēlies uz Āgenskalnu līdzās Smiļģa Teātra muzejam un kļuvis par vienīgo teātri Pārdaugavā. Bet pirmais iestudējums jaunajās telpās tiek pieteikts kā provokatīva un melna humora pilna izrāde-lekcija par dzimumdzīvi ar paraugdemonstrējumiem leļļu teātra estētikā.

„Dirty Deal Teatro” direktore Anna Sīle aicina ielūkoties teātra jaunajās telpās Talsu ielā 1, kas teātra gājējiem līdz šim bijušas zināmas kā Teātra muzeja un atsevišķu Jaunā Rīgas teātra izrāžu spēles vieta.

„Te mums aktieriem būs ģērbtuves… Te būs baltā zāle, kurai vēl nākamgad nojauksim vienu sienu, lai būtu plašāk. Bet faktiski šeit tās mūsu bērnu izrādes diezgan normāli ietilps,” rāda Sīle.

Iekārtošanās darbu vēl daudz, bet par jaunajām telpām teātra direktore ir ļoti priecīga. Lai varētu pārcelties, naudu krājuši jau vairākus gadus.

„Pirmkārt, mēs varēsim sākt elpot. Iepriekš mums bija ļoti zemi griesti, šeit ir daudz augstāki, līdz ar to, cerams, māksliniekiem būs vēl augstāks domas lidojums. Es jau sajūtu, ka nāk arī citi mākslinieki, kuri iepriekš mazāk bijuši saistīti ar „Dirty Deal”, un piedāvā idejas. Laikam mūsu lielā, melnā zāle dod impulsus domāt citādāk, iespējams, arī vērienīgāk,” spriež teātra vadītāja.

Pirmais jauniestudējums šajā zālē būs Mārča Lāča „Dzimumzīme” – izrāde-lekcija par dzimumdzīvi.

Ar sev raksturīgo melno humoru un no aktieru apvienības „Umka” laikiem tuvajā leļļu teātra estētikā Mārcis Lācis iestudējis izrādi par jautājumiem, ko atklāti pārrunāt bieži kautrējamies.

„Tā ir izrāde-lekcija par dzimumdzīvi un to, kas nu katram nāk prātā, dzirdot šo vārdu. Kopējā tēma ir sekss, un tas tiek sadalīts mazākās apakštēmās,” stāsta Lācis.

Izrādes saturu režisors veidojis kopā ar humoristiem no sociālajos tīklos pazīstamās apvienības „Solona klubs”, bet izrādē spēlē aktieri Ivars Krasts un Armands Berģis.

„Būs leļļu etīdes, būs video materiāli un būs arī kāds fiziskā teātra pārsteigums, kas pagaidām lai skatītājiem paliek noslēpumā. Ieejot zālē, varēs saprast, par ko ir runa,” intriģē režisors.

Mārcis Lācis ir viens no pirmajiem režisoriem, kas savulaik sāka iestudēt „Dirty Deal Teatro”, tādēļ izvēle atklāt jaunās telpas tieši ar viņa izrādi ir likumsakarīga.

„Izrāde „Dzimumzīme” būs mazliet provokācija. Tur būs diezgan daudz izklaides un, manuprāt, ļoti labs humors. Šī nosacīti seksualitātes izpēte ir viena no cilvēka pamatvajadzībām, bet mēs par to runājam pieklusinātos toņos vai nerunājam nemaz. Protams, vienmēr ir jautājums, cik daudz par to ir jārunā, bet dažkārt var arī atļauties,” saka teātra direktore Anna Sīle.

Pārceļoties uz dzīvi Daugavas otrā krastā, „Dirty Deal Teatro” cer dot arī savu artavu Pārdaugavas un Āgenskalna attīstībā, kur pašlaik galvenie radošās dzīves magnēti ir Smiļģa, Vācieša un Akuratera muzeji un Kalnciema kvartāls.

Jauniestudējums „Dzimumzīme” teātrī „Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos piektdien, 18.maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti