Ar pirmizrādēm sezonu atklāj Jaunais Rīgas teātris un Dailes teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 1.septembrī, ar pirmizrādēm sezonu atklāj Jaunais Rīgas teātris un Dailes teātris.

Jaunajā Rīgas teātrī Alvis Hermanis iestudējis amerikāņu dramaturga Treisija Letsa lugu „Linda Vista” ar Andri Keišu galvenajā lomā. Izrāde veltīta šobrīd ļoti aktuālai tēmai - pusmūža cilvēku drāmai. Kā atzīst režisors – ja agrāk cilvēks 50 gados skaitījās jau dzīvi nodzīvojis, tad tagad viņš šajā pašā vecumā jūtas gana jauns un viņā sākas apmulsums, kā dzīvot tālāk. Par to arī vēstīs jaunais iestudējums, kurā netrūks ne humora, ne smeldzes.

Ar pirmizrādēm sezonu atklāj Jaunais Rīgas teātris un Dailes teātris.
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

Dailes teātrī savukārt šovakar būs pirmizrāde dramaturģes Justīnes Kļavas un režisora Dmitrija Petrenko kopdarbam „Planēta nr.85”, kas veidota kā izrāde visai ģimenei. Tās galvenais varonis ir 12 gadus vecais Krišjānis, ko atveido Gints Andžāns, kurš iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Stāsta režisors Dmitrijs Petrenko:

"Izrāde ir ne tik daudz par laiku, uz kuru puisis aizceļo, proti, 85. gadu [..] bet mēs vairāk gribējām paskatīties uz to, kas notiek ar cilvēkiem, ar sapņiem, ar to, kāpēc kādam bērnam var likties, ka viņa vecāki dara visu nepareizi. Un kāpēc mums varētu likties, ka vecāki tomēr dara labāko, ko viņi var darīt. Protams, tas viss ir interesanti gan sižetiskā, gan teatrālā līmenī."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti