Rīta Panorāma

Telefonitervija ar Tomu Pastoru

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Telefonintervija ar horeogrāfi Ingrīdu Saulīti

Ar koncertu «Dejā rotātā» atzīmēs horeogrāfes Ingrīdas Saulītes jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 26.oktobrī, plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB) notiks koncerts "Dejā rotātā", kurā tiksies izcilākie Rīgas tautas deju ansambļi, talantīgākie horeogrāfi un deju kolektīvu vadītāji, lai godinātu latviešu dziesmu un deju svētku virsvadītāju, tautas un skatuves deju lieluzvedumu veidotāju, horeogrāfi un docenti Ingrīdu Saulīti 80 gadu jubilejā.

Gan jubilārei, gan visiem skatītājiem prieku dāvās tautas deju ansambļi "Ačkups", "Daiļrade", "Dancis", "Gatve", "Liesma", "Līgo", "Rotaļa", "Teiksma", "Vektors", "Dzintariņš", "Teiksmiņa" un "Zelta sietiņš".

Izsmalcinātā deju rakstā saaustas būs skatāmas Harija Sūnas, Imanta Magones, Ulda Šteina, Ulda Žagatas, Viļa Ozola, Arvīda Donas, Aijas Baumanes, Zigurda Miezīša un Alfrēda Spuras horeogrāfijas, kā arī pašas gaviļnieces Ingrīdas Saulītes izskoloto talantīgo horeogrāfu un deju kolektīvu vadītāju - Jāņa Ērgļa, Agra Daņiļeviča, Artas Melnalksnes, Ilzes Mažānes, Guntas Skujas un Taigas Ludboržas - radītās dejas.

Koncertā tiks izdejotas tādas skaistākās un skatītāju iemīļotākās latviešu tautas dejas kā "Sasala jūriņa", "Latviešu pāru deju svīta", "Gatves deja", "Rucavietis" un daudzas citas.

Ingrīda Saulīte ir talantīga horeogrāfe, tautas un skatuves deju lieluzvedumu veidotāja, deju krājumu autore un sastādītāja.

Pirms jubilejas koncerta sarunā ar Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmas" vadītājiem Ingrīda Saulīte atzina, ka noskaņojums ir dalīts: "Katrā ziņā ir ļoti liels prieks, ka mani ir ievērojuši, izteikuši atzinību un cieņu - tas ir ļoti patīkami. Bet no otras puses - pati esmu pieradusi rīkot koncertus, par visu atbildēt, tāpēc šoreiz esmu satraukušies, šis koncerts ir kā liels pārsteigums un es absolūti nezinu, kā tad tas ritēs."

Jautāta, kas viņai pašai joprojām ir deja, Ingrīda Saulīte norāda: "Varbūt ne tieši pati deja ikdienā, bet man joprojām ir bijusi iespēja piedalīties visos lielākajos pasākumos, kas Latvijā tiek rīkoti - gan kā organizatorei, gan kā padomdevējai. Aktīvi darboties - man šķiet, ka tas ir pats galvenais, kas man šodien ir vēl ļoti vajadzīgs."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti