Ar izrādi «Un atkal Pifs» pie skatītājiem atgriežas Latvijas Jaunatnes teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

3.janvārī ar muzikālās iestudējuma "Un atkal Pifs" pirmizrādi ceļu pie mazajiem skatītājiem sāks Latvijas Jaunatnes teātris, kas turpmāk savus skatītājus gaidīs koncertzāles "Rīga" telpās.

"Latvijas Jaunatnes teātra atjaunošana ir liels radošais un profesionālais izaicinājums, taču tas ir absolūti nepieciešams, jo turpat ceturtdaļgadsimtu Latvijas jaunatne un bērni teātra jomā ir bijuši bāreņu statusā - viņiem domātās izrādes lielākoties tapa pēc pārpalikuma principa, nevis mērķtiecīgi veidojot jaunatnes kultūrpolitiku," par ieceri atjaunot Jaunatnes teātri teic tā mākslinieciskais vadītājs un režisors Ivars Lūsis.

Pirmais Latvijas Jaunatnes teātra iestudējums ir daudzām paaudzēm labi zināmais stāsts par sunīti Pifu un viņa draugiem. Pirmizrāde notiks 2015.gada 3.janvārī koncertzālē "Rīga", kas turpmāk būs Latvijas Jaunatnes teātra mājvieta. Izrādē piedalās Laila Kirmuška, Jūlija Ļaha, Jānis Kirmuška, Pēteris Šogolovs, Edgars Lipors un Jānis Mūrnieks, bet jaunus aranžējumus Jāņa Petera un Ivara Vīgnera dziesmām veido komponists Kristaps Krievkalns.

Esmu priecīgs un pagodināts, ka jau savas atjaunošanas pirmajā sezonā koncertzāle "Rīga" un tās skatuve kļūs par mājvietu arī Latvijas Jaunatnes teātrim, kas nu varēs ne tikai plānot savu darbību ilgtermiņā, bet arī strādāt profesionālā vidē, izmantojot visas mūsu skatuves priekšrocības," saka koncertzāles "Rīga" vadītājs Juris Millers.

Atjaunotais Latvijas Jaunatnes teātris tiek veidots kā projektu teātris, kas ļaus iestudējumiem piesaistīt dažādu Latvijas teātru spilgtākos aktierus un režisorus. Pēc muzikālās izrādes "Un atkal Pifs" skatītāju vērtējumam tiks nodota muzikālā izrāde "Žanna d’Arka", bet nākamajā sezonā iecerēti iestudējumi "Starp mums, meitenēm runājot", "Suns un kaķe", kā arī citas izrādes.

"Janvāra sākumā tiks izsludināts oriģināldramaturģijas konkurss, kurā aicināsim Latvijas dramaturgus iesūtīt savus bērnu un jauniešu dramaturģijas darbus, jo Latvijas Jaunatnes teātra mērķis ir ne tikai iestudēt labi zināmos bērnu dramaturģijas klasikas darbus, bet arī veicināt mūsdienu dramaturģijas attīstību," norāda Ivars Lūsis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti