Rīta Panorāma

Intervija ar LKA rektoru Jāni Siliņu

Rīta Panorāma

Intervija ar deputātu Jāni Ozoliņu

''Perikls.Tīras princis''

Ar izrādi «Perikls. Tīras princis» LKA atzīmē Šekspīra 450. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

23. aprīlī, dienā, kad tiek atzīmēta slavenā dramaturga Viljama Šekspīra 450. jubileja, teātra mājā "Zirgu pasts" skatāma režisores Annas Eižvertiņas un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) aktieru kursa studentu iestudētā izrāde “Perikls. Tīras princis”.

Lugas pamatā ir renesanses laikā iecienīta leģenda par ceļojošu pirātu, kas apveltīts ar varoņa cienīgām īpašībām. Lai ko arī galvenais varonis piedzīvotu, lai cik vājš nekļūtu dabasspēku un notikumu priekšā, viņš saglabā ticību brīnumam un tam, ka visu iespējams mainīt uz labo pusi.

Izrāde ir par to, ka brīnumi notiek - ja cilvēks tiem vairs netic, tad kādā mirklī, pateicoties brīnumam, viņš atgūst šo ticību. Ar izrādi vēlamies dāvāt skatītājiem dzīvesprieku,” stāsta iestudējuma režisore Anna Eižvertiņa.

Viljama Šekspīra lugas vienmēr ir bijušas LKA topošo aktieru studiju programmā un Latvijas teātru repertuārā. “Perikls. Tīras princis” teātru pasaulē ir reti iestudēta luga, taču Latvijā tā piedzīvo jau otro iestudējumu.

Tā ir mūsdienīga luga – meitene, kas it kā tikusi nogalināta, tiek pārdota verdzībā uz citu zemi, no kurienes viņa izkļūst brīvībā, vien pateicoties savai gudrībai, skaistumam un attapībai. Šekspīrs ir laikmetīgs dramaturgs,” Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" skaidro LKA rektors Jānis Siliņš.

LKA studentu uzvestā luga "Perikls. Tīras princis" nav vienīgais šogad Latvijā skatāmais Šekspīra darbu iestudējums. 16. maijā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Viestura Meikšāna uzvedums "Ričards III".

Kā jau iepriekš vēstīts, atzīmējot slavenā dramaturga 450. jubileju, arī Rīgā paredzēta plaša Šekspīra jubilejas gada pasākumu programma, kuras centrālais notikums būs Šekspīra festivāls no 16. līdz 20. maijam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti