Ar izrādi «Māte» režisors Rešetins noslēdz iestudējumu triloģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisors Intars Rešetins Dailes teātra Kamerzālē iestudē izrādi “Māte”, ar to noslēdzot franču autora Floriana Zellera ģimenes tēmai veltīto triloģiju. Iestudējuma pirmizrāde būs 29. janvārī, medijus informē Dailes teātra pārstāvji.

Izrādes aprakstā teikts:

“Mātes dzīvē valda liels tukšums. Viņa nevienam vairs nav vajadzīga. Visi no viņas aiziet viens pēc otra. Bērni jau ir aizgājuši. Tagad ir vīra kārta. Bet viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā dēla Nikolā. Bez sava dzīves prieka. Kad mīlestība ir pārāk stipra, tā drīzāk iznīcinās, nekā atlaidīs prom no sevis. Kā žņaugs ap kaklu, kas neļauj brīvi elpot.

Māte, Tēvs un Dēls satiekas, lai atvadītos un noslēgtu Floriana Zellera ģimenes triloģijas iestudējumu sēriju, atgriežoties pie visa sākuma – Mātes.”

Izrādē lomas atveidos Lilita Ozoliņa, Pēteris Liepiņš, Kaspars Dumburs un Inita Sondore. Izrādes scenogrāfs ir Kristaps Skulte, bet kostīmu māksliniece – Jana Čivžele. Lugu tulkojusi Agnese Kasparova.

Iepriekš Intars Rešetins jau iestudējis divus šī cikla darbus – izrādi “Dēls” Dailes teātra Kamerzālē (2019) un “Ak, tētīt…” Latvijas Nacionālajā teātrī (2016). Abas izrādes joprojām ir teātru repertuārā, taču izrādi “Māte” iespējams skatīties arī tad, ja pirmās divas nav redzētas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti