Ar dižkoncertiem «Līgo» dejotāji svinēs apaļas jubilejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" tautas deju ansamblis "Līgo" šajā sezonā atzīmē 70 gadu jubileju, savukārt vidējās paaudzes deju kolektīvs "Līgo" - 40 gadu jubileju. Īpaši šim notikumam izveidota programma "Līgo godi", kas būs redzama divos dižkoncertos Rīgā.

"Mēs savu atbalsi esam atraduši dejā, kurā varam dzīvot, just, mīlēt, domāt un stāstīt. Sākot ar pirmajiem draiskajiem, varbūt nedaudz bailīgiem soļiem bērnu studijas deju grupā līdz pat gudrai pašapziņai un meistarībai vidējās paaudzes rindās - viss šo daudzo cilvēku mūžs ir ar latviešu dejas prieku, saskaņā ar sevi, pasauli un gandarījumu," teic ansambļa "Līgo" un vidējās paaudzes deju kolektīva "Līgo" mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš.

Dziesmu un Deju svētku Lielās balvas ieguvējs, Kultūras ministrijas prēmijas laureāts, starptautisko konkursu laureāts ASV, Moldovā, Spānijā, Maltā un Malaizijā un "Grand Prix" ieguvējs Krievijā - tautas deju ansamblis "Līgo" par godu savam pirmajam koncertam 1945.gadā Viestura dārzā, godinot ansambļa pirmsākumus un pedagogus, kuri ansambli izveidojuši, izdejos plašu un deju krāsām košu programmu.

Dižkoncertā "Līgo godi" iekļautas latviešu skatuviskās dejas "zelta fonds" - dejas, kas 70 gadu laikā ir dejotas un bijušas nozīmīgas ansamblim "Līgo", dejas un jaundejas, kas radušās ansamblī un ir ieguvušas plašas skatītāju un dejotāju simpātijas visā Latvijā, fragmenti no deju izrādes "Zalkša līgava", kā arī horeogrāfisks uzvedums "Tikai mīlestībā laime".

Dižkoncertā piedalīsies tautas deju ansamblis "Līgo", tautas deju ansambļa "Līgo" bērnu studija, vidējās paaudzes deju kolektīvi "Līgo" un "Sen Līgo", kas kopā apvieno ap  220 dejotāju. Dižkoncerta goda viešņas būs Olga Rajecka un Zane Gudrā.

Dižkoncerti notiks 21.jūnijā plkst. 18 un 22.jūnijā plkst. 17 koncertzālē "Rīga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti