Kultūras ziņas

Operas "Pelnrušķīte" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā

Kultūras ziņas

Latvijas Televīzijā pieci dokumentāli stāsti par cilvēku un vidi

Vilku ģimenes gaudas Liepājas teātrī

Ar cerību, nevis noraidījumu pret dzīvi. Liepājas teātrī tapusi režisora Toma Treiņa izrāde «Vilki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Skatītāju uzmanībai nodota Liepājas teātra jaunā izrāde "Vilki". Tā stāsta par ģimeni, kas, mēģinot atrisināt jaunākā dēla savārītās ziepes, spiesti izrunāt arī savstarpējo attiecību problēmas. Ar šo izrādi Liepājas teātrī debitē režisors Toms Treinis.

Vilku ģimenes jaunākais dēls no bērnudārza aizvedis un paslēpis savu meitu, nepaziņojot par to bērna mātei un uzbrūkot viņas jaunajam draugam. Lai jaunajam tētim nebūtu problēmu ar likumu, palīgā steidzas gan viņa vecākais brālis, gan tēvs, taču visu trīs Vilku ģimenes vīriešu savstarpējās attiecības ir tik komplicētas, senu aizvainojumu pilnas, ka risināmo jautājumu vakara gaitā kļūst arvien vairāk.

"Tā tēma pieprasa cerību. Sev esmu definējis, ka šīs izrādes doma ir ar cerību, nevis noraidījumu pret dzīvi. Personāži ir kaut ko sapratuši šīs nakts garumā, uzzinājuši kaut ko par sevi, par cilvēkiem, kas ir viņu ģimene. Tas vienmēr ir svētīgi, man šķiet," atklāj Toms Treinis.

Dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce stāsta, ka ideja lugai dzimusi, saskatot vizuālu līdzību trīs Liepājas teātra aktieros. Tā kā katrs no viņiem pārstāv savu paaudzi, radusies doma runāt par tēva un divu dēlu attiecībām.

"Viņiem visiem tāda līdzīga faktūra, sejas, ķermeņa uzbūve, un man šķita – es gribu būt pirmā, kas to izmanto. Tā lielākā morāle – ģimene ir lielākā vērtība. Lai kāda tā būtu, lai ko tas katram nozīmētu," teic dramaturģe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti