Kultūras ziņas

Latvijas dalība Frankfurtes grāmatu tirgū

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Apmuļķošanas operācija Jaunajā Rīgas teātrī

Apmuļķošanas operācija – Jaunajā Rīgas teātrī izrāde «Operācija «Mindfuck»»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

21. oktobrī pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī Alvja Hermaņa režijā piedzīvos "Operācija "Mindfuck"". Tās varoņi nešaubās, ka sazvērestības teorijām tic visi. Un, ja netic šodien, tad ticēs rīt.

Mēģinot tikt skaidrībā ar viltus ziņām, Roberts un Harijs vēl vairāk sapinas paradoksālās teorijās. Jaeles Ronenas un Dimitrija Šaada komēdijā "Operācija "Mindfuck"" viņi ir tie, kurus apmuļķo. Bet, protams, darbība būtu tukša, ja nebūtu to, kas apmuļķo. Uz Jaunā Rīgas teātra skatuves šis darbs mums atklāj apmuļķošanas fenomena esenci.

Mīklainas nāves, citplanētieši, masoni un visādas citas sazvērestības teorijas šos cilvēkus uzlādē dzīvei. Bet tās ir tādas ēteriskas idejas. Vistuvāk dzīvei šie izgudrošanas talanti pietuvojas mārketingā un politikā. Nepārspētu un veiklu polittehnologu izrādē atveido Artuss Kaimiņš. Un vēl te ir Dāvida Pētersona atveidotais naivais Kinders, Sandras Kļaviņas troļļu fabrikas dieviete, kā arī Sabīnes Tīkmanes un Elvitas Ragovskas spēlētās varones. Tieši viņas arī rada stāstus, kas ir kā skābeklis sazvērestības teoriju piekritējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti