Apgāds «Mansards» izdod apjomīgu grāmatu par butō

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Apgāds ”Mansards” pirmo reizi latviešu valodā izdod visai apjomīgu grāmatu par japāņu kustību mākslu – ”Butō”.

Grāmatas idejas autore, sastādītāja un redaktore Simona Orinska ir starpdisciplināra māksliniece, deju un kustību terapeite, horeogrāfe. Pastiprināti interesējoties par psihes un ķermeņa mijiedarbību, iepazinusies ar japāņu kultūrā radušos butō dejas principiem. Šobrīd, izzinot butō izmantojumu deju un kustību terapijā, sastādīts izzinošs un uz zinātniskiem vēstījumiem balstīts pētniecisks darbs, kas ļauj ar mākslas fenomenu iepazīties latviešu valodā. Tādējādi butō atzīmē savu desmitgadi Latvijā.

Autore kopā ar saviem studentiem un butō praktizētājiem, interesentiem visā pasaulē, kuru raksti ir lasāmi grāmatā, noteikusi trīs galvenos mērķus – uzsākt padziļinātu sarunu par kustību mākslu Latvijā, pievērst uzmanību nozīmīgam mākslas veidam pasaulē, kas ietekmējis kultūru, un atstāt liecību ar nopietnu avotu, kas pretendē uz zinātnisku skatu. Šī grāmata ir izzinošs materiāls jebkuram, kam interesē deja, teātris, kustība, kultūra un, protams, butō kā fenomens.

Apjomīgais rakstu krājums sakārtots trīs nodaļās. Pirmā nodaļa apskata butō vēsturi un estētiku, otrā nodaļa iepazīstina ar autoru pētījumiem par butō mijiedarbību ar dažādām mākslas, terapijas un budisma formām, trešā nodaļa atklāj butō ietekmes un izpausmes Baltijas kultūrtelpā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti