Kultūras ziņas

Imanta Dakša "Matērijas bilžu grāmata"

Kultūras ziņas

Netradicionāla karaoke "Dirty Deal" teātrī

Rūtentāla kustību teātris jaunajā sezonā

Anša Rūtentāla kustību teātris atklāj sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar režisora Elmāra Seņkova un horeogrāfes Ramonas Galkinas izrādēm "Viesis" Zirgu pastā Rīgā 24. un 25.oktobrī sāksies Anša Rūtentāla kustību teātra sezona.

Teātris ar teju 40 gadus senu vēsturi pirmo reizi sadarbojas ar dramatiskā teātra režisoru, šoreiz - ar Elmāru Seņkovu.

Viņas un viņa dzīvē ienāk noslēpumains viesis un kļūst par viņu emocionālo stāvokļu un rīcības noteicēju. Tā uzveduma radītāji vienā teikumā raksturo uzveduma vēstījumu. Radošā komanda neko vairāk arī skaidrot un definēt nevēlas.

"Man ir tas gods nest titullomu, un viesis šoreiz ir vairāk kā apstāklis, nevis loma," saka kustību teātra aktieris Audris Ločmelis.

Pērn vasarā tapusī izrāde ir māksliniecisks izaicinājums aktieriem, kuri raduši pie Anša Rūtentāla iedibinātajām darba metodēm.

"Parasti aktieri daudz piedalās kustību un pārejā radīšanā. Šeit bija ļoti interesanti, ka Ramona un Elmārs radīja savu stāstu. Brīžiem mums pat bija noslēpums, kur tas stāsts virzīsies. Bet definēt es negribētu un arī skatītājus aicinu skatīties atvērti," norāda kustību teātra aktieris Vilnis Bīriņš.

Horeogrāfe Ramona Galkina teic - sadarbība ar režisoru Elmāru Seņkovu noritējusi plūdeni, nedalot pienākumus un atbildības.

"Vispār nebija jautājumu. Mēs nācām un strādājam, un mēs nedalījām, kurš ir režisors, kurš ir horeogrāfs. No režisora viedokļa - mēs patiešām pat nezinām šo robežu," saka izrādes horeogrāfe Ramona Galkina.

Anša Rūtentāla teātrim nav pastāvīgu telpu, tāpēc tas lielākoties darbojas kā projektu teātris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti