Annijai Kopštālei sudraba medaļa baleta konkursā Korejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālā baleta māksliniece Annija Kopštāle, iegustot sudraba medaļu, spoži pārstāvējusi Latviju septītajā Korejas Starptautiskajā baleta konkursā Seulā.

Junioru un senioru grupās konkursā kopā piedalījās 85 dejotāji no vairākām pasaules valstīm - Korejas, Japānas, Krievijas, Dienvidāfrikas, Polijas, Itālijas, Austrijas, Latvijas u.c. Annija Kopštāle konkursā izpildīja četras klasiskās variācijas un moderno numuru.

„Lielākā daļa senioru dalībnieku uzstājās duetos, izpildot klasisko "pa-de-deux", bet, dejojot solo, variācija ir jāatstrādā perfekti, jo deja ilgst tikai aptuveni minūti. Šajā laikā jāprot sevi parādīt no visspilgtākās puses," stāsta baletdejotāja, atzīstot, ka bijusi ļoti saviļņota un priecīga, saņemot  balvu.

"Bet galvenais, ka pati esmu apmierināta par savu sniegumu, jo katru dienu dejotājam ir jāmeklē, kā pilnveidot sevi, un katru dienu jārāda izaugsme, nevis jācenšas sevi salīdzināt ar kādu citu dejotāju”, turpina Kopštāle.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš darbojās konkursa starptautiskās žūrijas sastāvā, atzīst, ka žūrija bija ļoti kompetenta un profesionāla. Žūrijā strādāja vairāku starptautisku un prestižu baleta konkursu rīkotāji no Turcijas, Austrijas, Itālijas un citām valstīm.

„Visi konkursa dalībnieki bija ļoti spēcīgi tehniskajā ziņā un vērtēt nebija vienkārši, bet kopumā tomēr bija jūtama izpildījumu vienveidība. Savukārt Annija citu dalībnieku vidū izcēlās ne tikai ar labu tehniku, bet arī ar skatuves šarmu, harizmu un aktieriskumu," norāda Aivars Leimanis.

Sarunās ar pārējiem žūrijas locekļiem Leimanis saņēmis labas atsauksmes par latviešu baletdejotājiem, kurus žūrija ievērojusi arī citos baleta konkursos.

„Esmu ļoti gandarīts par Annijas sniegumu un iegūto sudraba medaļu. Jāatzīst, ka šajā konkursā pārliecinājos, ka Annijai ir liels dejotājas talants un personība, kura ikreiz spēj pārsteigt ar ko jaunu. Annija ļoti ātri pielāgojas jaunām situācijām un viņu noteikti varētu dēvēt par „konkursu balerīnu”,” stāsta Aivars Leimanis.

Leimanis šajā konkursā ne tikai vērtēja talantīgos dalībniekus, bet arī dalījās savā profesionālajā pieredzē.

Annija Kopštāle ir daudzu starptautisku konkursu laureāte. Kā vēstīts, pērn jūlijā Kopštāle ieguva vairākas augsta līmeņa godalgas Starptautiskajā baleta un horeogrāfijas konkursā Pekinā. Tāpat baletdejotāja ieguvusi 1. pakāpes diplomu konkursā „Kristāla kurpīte” (Ukraina, 2009), sudraba medaļu konkursā „Stora Daldansen” (Zviedrija, 2010), bronzas medaļu „Le concours international de danse classique de Grasse” (Francija, 2010), kā arī bijusi Māra Liepas fonda stipendiāte un Latvijas Kultūras ministrijas diplomande.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti