Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Dūklavu un Edgaru Treibergu

Rīta Panorāma

Traģikomisks absurds izrādē "Mans nabaga tēvs"

Intervija ar Andri Vītolu

Andris Vītols: Dailes teātra orientieris - Eiropas un pasaules darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Varam redzēt, ka Dailes teātris orientējas uz to, lai iepazīstinātu skatītājus ar Eiropas un pasaules darbiem mūsu mākslinieku izpildījumā. Bet, protams, ļoti svarīga ir arī jaunrade un mūsu pašu nacionālā dramaturģija," uzsākot jauno sezonu, saka Dailes teātra direktors Andris Vītols.

"Centrālā ass, protams, būs Lielā skatuve. Būs Jans Vilems van den Boss, Latvijā jau pazīstams režisors, Dailes teātrī slavens ar iestudējumiem "Amadejs", "Vējiem līdzi" un citiem. Viņš iestudē "Vakariņas ar Elvisu"," stāsta Dailes teātra direktors.

Kā jau vēstījām, 19.septembrī gaidāmā jauniestudējuma "Vakariņas ar Elvisu" lugas autors ir britu dramaturgs Lī Hols, starp kura pazīstamākajiem darbiem minami scenāriji filmām "Billijs Eliots", "Lepnums un aizspriedumi" un "Kara zirgs". Viņa scenāriji bijuši nominēti "Oskara" balvai un saņēmuši Lorensa Olivjē un Tonija balvas.

"Šinī sezonā esam atkal aicinājuši Aleksandru Morfovu, "Finita la comedia" režisoru, arī ar pazīstamu darbu - "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu". Lielajā zālē divus darbus iestudēs arī teātra mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž. Džilindžers," stāsta Andris Vītols.

Jautāts, vai Dailes teātrī varētu gaidīt atgriežamies Rēziju Kalniņu, kura šobrīd kā režisore strādā Novosibirskas Akadēmiskajā operas un baleta teātrī,  Dailes teātra direktors norāda: "Viņa nekad nesaka nē. Viņa ir atradusi sevi režijā. Es ceru un domāju, ka drīzāk mēs varētu sagaidīt Rēziju Kalniņu režisora ampluā Dailes teātrī."

Toties pavisam droši, ka jaunajā sezonā Dailes teātrī atgriezīsies aktrise Agnese Zeltiņa, kura spēlēs izrādē "Divi kapteiņi" Genādija Ostrovska režijā.

Kopumā jaunajā Dailes teātra sezonā gaidāmi 17 jauniestudējumi, un, kā jau vēstījām, viens no tiem, iestudējums bērniem "Pīters Pens", jau piedzīvojis savu pirmizrādi 31.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti