Panorāma

Briti domā par attiecību pārskatīšanu ar ES

Panorāma

Izsludināts sarkanais brīdinājums par ūdens līmeņa celšanos Rīgā

Alvis Hermanis iestudē Parīzē "Fausta nolādēšanu"

Alvis Hermanis Parīzē iestudē «Fausta pazudināšanu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Režisora Alvja Hermaņa iestudētās operas “Fausta pazudināšana” pirmizrāde Parīzē  gaidāma 8.decembrī.

Bastīlijas laukums Parīzē ir franču revolūcijas simbols arī šodien, kad šeit pulcējas dažādi domājošie. Laukums tiek nopietni apsargāts, jo šeit atrodas Parīzes Nacionālā opera ar 2700 skatītāju vietām. Tajā Alvis Hermanis iestudējis Hektora Berlioza dramatisko operu „Fausta pazudināšana”.

Iestudējuma laikā notika traģiskie Parīzes notikumi. Iespējams, ka neseno notikumu kontekstā šis iestudējums iegūs jaunu skanējumu. Īpaši aktuāls būs astrofiziķa  Stīvena Hokinga izteikums, kas ir operas vadmotīvs: ja mūsu cilvilizācija neatradīs vietu, kur cilvēks nav savu kāju spēris, mums draud bojā eja.

Zemes skaistums, kas iemiesojas Katrīnas Neiburgas video un Allas Sigalovas cilvēka ķermeni mīlošās, kaislīgās kustībās, liek nopietni domāt par mūsu civilizāciju. Šīs sāpes par skaistuma un iznīcinātāja mūžīo cīņu lieliski izdzied pasaules labākie solisti -Braijans Himels, Brēns Terfels un Sofija Koha bet šodien un pirmizrādē 8.decembrī dziedās pasaules pirmā lieluma operzvaigzne Jonass Kaufmanis. Pieņemšanas izrādē ovācijas nerimās, bet iestudējumu noteikti dažādi vērtēs kritiķi, jo tas ir izaicinājums it visā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti