Aktrises Rainas Praudiņas piemiņai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Maskavas teātris izziņojis sēru vēsti: Maskavā 83 gadu vecumā mirusi Raina Praudiņa. Aktrise, kura sekoja savam dzīvesbiedram, slavenajam režisoram Arkādijam Kacam, kad viņš 80. gadu beigās aizbrauca no Rīgas. Pirms tam gandrīz trīsdesmit gadu Praudiņa bija Rīgas Krievu drāmas vadošā aktrise.  

“Vakar pēc ilgstošas slimības mirusi Raina Borisovna Praudiņa, mūsu teātra māksliniece, Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Krievijas Nopelniem bagātā māksliniece. Sērojam kopā ar radiniekiem un tuviniekiem,” atzīmēja teātrī.

Raina Praudiņa absolvējusi Ļeņingradas Valsts teātra, mūzikas un kinematogrāfijas institūtu. Pēc tam bija Rīgas Krievu drāmas teātra vadošā aktrise (no 1960. līdz 1989. gadam). Viena no pēdējām viņas lomām uz Rīgas skatuves bija Gordņičeva dzīvesbiedre Gogoļa “Revidentā”, izrādē, kuru iestudēja viņas dzīvesbiedrs Arkādijs Kacs (tolaik Rīgas Krievu drāmas teātra galvenais režisors).

Maskavā Praudiņa no 1990. līdz 2003. gadam strādāja leģendārajā Vahtangova teātrī, pēc tam arī teātrī “Aktieru nams” un Maskavas Valsts teātrī. Taču dzimto Rīgu aktrise neaizmirsa – periodiski kopā ar dzīvesbiedru viņa apciemoja Latviju, pirms pāris gadiem devās pat atpūsties uz Jūrmalu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti