Kultūras ziņas

Vecā Stendera "Bildu Ābice" jaunos vākos

Kultūras ziņas

Garīgās problēmas nav šķērslis mākslai

Aktrisei Dacei Bonātei - 55

Aktrisei Dacei Bonātei - 55

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nacionālā teātra aktrisei Dacei Bonātei 23.septembrī 55.dzimšanas diena. 

Ir dažādas aktrises: vienas uzreiz pamanāmas - košas spilgtas, un lomas pielāgojas viņām, kuras mirdz un apbur ar sevi; otras neievēros, bet kuru pelēcīgajā krāšņumā talants iezīmē jebkuru krāsu, aizmirstot pamattoni. Dace Bonāte ir no otrajām.

Dace, protams, pieder pie ļoti plašas amplitūdas aktrisēm, jo viņai labi padodas gan komiskā, gan traģiskā puse," aktrisi raksturo režisors Valdis Lūriņš.

Dace Bonāte ir spēku pilnbriedā. Saņemta prestižā Lilitas Bērziņas balva par pasaules dramaturģijā vienu no sarežģītākajām lomā izrādē „Kam no Vulfa kundzes bail”. Izbaudīts arī „Spēlmaņu nakts" labākās aktrises gods par Billi. Tā viņai deva spēku dzīvot. Viņa mirdz jaunākajā izrādē „Žilbinoši” un tautā tik ļoti mīlētajā „Latgolā”.

Runājot tīri cilvēciski, man šķiet, ka Dace nepārtraukti meklē gaismas avotu un, ja vienu otru tas tomēr izbrīnī, tad jājautā, cik bieži mēs katrs esam sastapušies ar to brīnumu, kad mūsos ienāk gaisma. Dacei acīmredzot šo gaismu atrast ir svarīgi, lai viņa ko jaunu varētu pavēstīt tiem, kas nāk uz teātri meklēt atklājumus," - tā Lūriņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti