Labrīt

Dainis Īvāns aicina cilvēkus saliedēties un nepaļauties uz viltus ziņām pandēmijas laikā

Labrīt

Cilvēks ziņu virsrakstos: Toms Platacis par Latvijas "Moneyval" eksāmenu

Aktrise Velta Skurstene svin 90. jubileju: Ticiet, ka viss notiks uz labu!

Aktrise Velta Skurstene svin 90. jubileju: Ticiet, ka viss notiks uz labu!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sestdien, 19. decembrī, 90. jubileju svinēs viena no latviešu teātra leģendām, lieliskā kādreizējā Jaunatnes teātra aktrise Velta Skurstene. Teātrī viņa nospēlējusi vairāk nekā 50 lomu, darbojusies arī radio, televīzijā un kino.

Viņas pašas mīļākā loma ir ēzelītis Ī-ā no izrādes ''Lācītis Pūks un viņa draugi'', bet viņas atveidoto tēlu galerija ir ļoti plaša, to vidū – Bokas jaunkundze, Buratīno, Sprīdītis, Pauks un daudzi citi. Kino lomu vidū neaizmirstama ir viņas Sietiņiete tandēmā ar Eduardu Pāvulu filmā ''Dāvana vientuļai sievietei'', bet televīzijas skatītāji ar lielu mīļumu atminas viņas Gustiņu no raidījuma ''Laimīgie skaitļi''.

“Godīgi sakot, es pat nejūtu, cik man ir to gadu, es par tiem nedomāju. Dzīvoju nost un dzīvoju uz priekšu tā, kā ir, un viss notiek tā, kā jānotiek,” atzīst aktrise.

Dzimšanas dienā un Ziemassvētkos aktrise šoreiz būs, protams, kopā tikai ar pašiem, pašiem tuvākajiem saviem cilvēkiem. Pārējos sveicienus uzklausīs pa telefonu. Viņai joprojām ir ļoti sirsnīga draudzība ar kādreizējām Jaunatnes teātra kolēģēm, un saziņa ar viņām ir viens no prieka avotiem.

Velta Skurstene stāsta: “Jā, diemžēl, mēs esam ļoti maz vairs palikušas – Tamāra Soboļeva, Anta Krūmiņa, Elvīra Baldiņa, Ludmila Leimane, Maija Vilka. Tā kā mēs esam tāds mazs, mazs bariņš to, kas esam vēl dzīvi palikuši. Un tāpēc arī ļoti labprāt sazvanāmies un priecīgi apsveicam viena otru. Priecājamies, ka vēl esam un varam sarunāties. Un varam pateikt viena otrai – ''Labrīt un lai tev ļoti labi klājas!''

Kā kādreiz teica Jānis Vītoliņš – kaut pakaļa pa zemi velkas, deguns jātur gaisā! Pēc šī principa mēs, Jaunatnes teātra aktieri, laikam arī dzīvojam.”

''Paldies, cienījamo māksliniec, bez jums mūsu bērnība būtu bijusi tik garlaicīga'' – tāds ir viens no kopumā daudziem ļoti sirsnīgiem komentāriem, ko pie internetā publicētiem rakstiem par aktrisi raksta skatītāji. Velta Skurstene neslēpj – šādi vārdi sniedz neizmērojamu gandarījumu un ir visskaistākā dāvana.

“Ja jūs zinātu, kā tas sasilda dvēseli! Ja jūs zinātu, kā tas sasilda sirdi! Ka tevi vēl atceras un zina un ka var pateikt paldies par to, ko tu esi darījis,” atzīmē aktrise. “Paldies par labiem vārdiem un paldies visiem tiem, kas gaiši domā! Un man ir ļoti, ļoti daudz cilvēku, kurus es ļoti mīlu, kas ir man apkārt, un arī to, kas mani atceras.”

Labus vārdus un gaišas domas Velta Skurstene no visas sirds vēl arī pati visiem Latvijas cilvēkiem,  it īpaši šajos Ziemassvētkos un it īpaši šajā laikā:

“Dzīvojiet uz priekšu, un ticiet tam, ka viss notiks uz labu! Un ka būs atkal saule un ka mēs atkal būsim veseli, varēsim atkal satikties un viens otru pat apkampt.

Lai tas murgs ātri aiziet projām, lai mēs kļūtu atkal dzīvespriecīgāki, mundrāki. Priecīgus Ziemassvētkus, laimīgu Jauno gadu! Un lai jūsu visi sapņi un vēlēšanās labi un ātri piepildās!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti