Kultūras ziņas

Apbalvo Latvijas labākos bibliotekārus

Kultūras ziņas

Spriež par kultūras tūrismu

"Teātra TT" izrāde "Dāmas"

Aktrise Līga Liepiņa: Bagātais attiecību materiāls lugā «Dāmas» ir pārsteidzošs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Aktrisi Līgu Liepiņu pārsteidz bagātais cilvēcisko attiecību materiāls jaunās dramaturģes Justīnes Kļavas darbā "Dāmas", kura iestudējums pirmizrādi piedzīvos 20.aprīlī A. Čaka ielas 70.nama 10.dzīvoklī. Šī nama kāpņutelpā tika filmēta epizode leģendārajā filmā "Pie bagātās kundzes".

"Es biju pārsteigta par to jauno meiteni - Justīni Kļavu, ka var uzrakstīt tik bagātu cilvēcisko attiecību materiālu," saka aktrise Līga Liepiņa, kura izrādē "Dāmas" atveido vecmāmiņu. "Tur var ielikt daudz gan no sevis, gan no pieredzētā, gan izlasot, kāpēc tādas attiecības ir starp sievietēm."

Jau vēstīts, ka izrāde “Dāmas” top “Teātrī TT”. Spriego jaunās dramaturģes Justīnes Kļavas lugu iestudē režisore un aktrise Inga Tropa, bet lomās ir Līga Liepiņa, Anna Putniņa un Ance Strazda.

Lugas darbība notiek visparastākajā ģimenē, kurā ir tikai sievietes. Naktī sava dzīvokļa virtuvē satiekas vecāmamma, viņas meita un mazmeita, un viņas nevar no turienes iziet, pirms nebūs noskaidrots, kā 17-gadīgās Kitijas bikšu kabatā uzradusies pavisam īsta pistole. Viņas visas vēlas principiāli mainīt savas dzīves. Tiesa, viņu vēlmju piepildījums novestu pie vēl lielākiem meliem nekā tie, kuros visas dzīvojušas līdz šim. Ļoti dramatiski un sāpīgi mirkļi stāstā savijas ar ļoti atpazīstamu ikdienas komiku, norāda izrādes veidotāji.

Reālo vidi režisore Inga Tropa izvēlējusies, lai radītu kino sajūtu, kad aktieru tuvplāni rada klātesamības efektu. Skatītāji atradīsies viesistabā un citās istabās notiekošo vēros ekrānā.

"Mēs neslēpjam, ka tas tiek filmēts. Izrāde notiek trijos dažādos līmeņos. Operatore Elīna Matvejeva netiek slēpta. Mēs redzam, kā viņa staigā vienā garā kustīgā kadrā līdzi aktrisēm. Viņa ir kā ceturtā dāma starp šīm trijām dāmām," norāda Inga Tropa. “Es esmu izvilkusi tādu vienu vārdu, un tas vārds ir tukšums, par to tukšumu, kas ir katrā cilvēkā, kad tu pats neesi realizējies, piepildījis sevi, pieņēmis sevi, iemīlējis sevi un tev ir šis milzīgais tukšums, un šādām sievietēm, kādas te ir, viņām ir ļoti milzīgs šis tukšums, un tad viņas šo tukšumu mēģina aizpildīt, kaut kādā ziņā veidojot kaut kādas atkarību attiecības. “

“Stāsts ir par mīlestību, par tām mežonīgajām alkām pēc mīlestības, vienalga kādā formā - vai tas ir uz vīrieti, vai tas ir uz bērnu, vai tas ir uz māti, kad mēs kļūstam ar savu mīlestību agresīvi. Rezultātā mēs pieprasām agresīvu mīlestību pret sevi. Mums nav vajadzīga tā mīlestība, kuru es varu tev dot, man ir vajadzīga tāda mīlestība, kādu es gribu no tevis saņemt,” - tā savukārt aktrise Anna Putniņa.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti