Aizputē laikmetīgās dejas programmā būs skatāmas atzinību guvušas izrādes un jaundarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

30. jūlijā Aizputē, A/S "Kurzemes atslēga" klubā "Kurzeme", kā arī rūpnīcā un tās teritorijā notiks laikmetīgās dejas programma "Horos", ar kuru tiks noslēgta divu nedēļu gara profesionāla rezidences programma horeogrāfiem, laikmetīgās dejas un performances māksliniekiem, informēja organizatori.

"Horos" ir dejas kompānijas "Tuvumi" iniciēta ilgtermiņa dejas apmaiņas programma, kuras mērķis ir veidot rezidences, organizēt viesizrādes un veicināt dažādas starpnozaru radošās sadarbības. Šogad programmu ir uzņēmusi Aizputes pilsēta, kur no 17. līdz 29. jūlijam notiks starptautiska laikmetīgās dejas mākslinieku rezidence, ar iespēju dalībniekiem strādāt pie esošo darbu attīstīšanas vai jaundarbu veidošanas. Rezidencē piedalās horeogrāfe Gundega Rēdere, Islandē dzīvojošais mākslinieks Klāvs Liepiņš, performances māksliniece un dramaturģe Sandija Santa, mākslinieku duets IevaKrish (Latvija/Lietuva) un zviedru horeogrāfs un dejotājs Ēriks Eriksons.

Rezidences noslēgumā, 30. jūlijā, Aizputē, A/S "Kurzemes atslēga" klubā, teritorijā un industriālās telpās notiks laikmetīgās dejas programma, kurā dienas garumā tiks piedāvātas vairākas jau atzinību ieguvušas dejas izrādes. Programmā ir iekļauta mākslinieku Krišjāņa Santa un Ērika Eriksona "Homo Novus" festivālam veidotā izrāde "Vērpete", kas ir ieguvusi "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada sasniegums laikmetīgajā dejā, un projektā "Jauno maiņa" veidotā Gundegas Rēderes izrāde "Viens" (Ģertrūdes ielas teātris). "Horos" programmā tiks pabeigta un pirmizrādi piedzīvos Klāva Liepiņa izrāde "Grosombols". Programmu papildinās Sandijas Santas performance "Aka", kā arī Ērika Eriksona un Gundegas Rēderes rezidences laikā veidoto jaundarbu skices.

Programma norisināsies divās daļās no plkst. 14.00 līdz 20.30 ar pārtraukumu no 16.00 līdz 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti