Aivara Leimaņa «Korsāra» iestudējums gūst panākumus Horvātijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis ar panākumiem iestudējis Ādolfa Adāna baletu “Korsārs” Horvātijas Nacionālā teātra Splitā baleta trupā. Jauniestudējums pirmizrādi piedzīvoja 12.maijā, un tas ir pirmais “Korsāra” iestudējums Horvātijā.

Jauniestudējuma radošajā komandā strādāja arī muzikālais vadītājs Hadri Zlodre, scenogrāfs Huans Giljermo Nova, kostīmu mākslinieks Luka Dallalpi, horeogrāfa asistentes Aiša Sila un Elza Leimane, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

“Balstoties Mariusa Petipā horeogrāfijā, Aivars Leimanis baletu “Korsārs” īstenojis kā dzīvās gleznas, kas veiksmīgi kalpo kā grods rāmis solistu sniegumam. Gan estētiski priecējošos ziedu vijumus, gan arī zobenus korsāru rokās, kas radīja aizraujošu ritmisku efektu, precīzi iekļaujoties mūzikā, Leimanis vienmēr izmanto pēc būtības un nelaupot pārsteigumu skatītājiem,” recenzijā ar nosaukumu “Mīlas pāris uzdevuma augstumos, aizraujošs stāsts, brīnišķīgi kostīmi – iemesli, kādēļ visiem jānoskatās “Korsārs”” par iestudējumu raksta laikraksts “Slobodna Dalmacija”.

Ādolfa Adāna baletu “Korsārs” Aivars Leimanis iepriekš iestudējis gan Latvijas Nacionālajā baletā, gan Slovēnijas Nacionālā teātra Mariborā baletā.

Latvijas Nacionālajā baletā „Korsāra” pirmizrāde notika jau pirms piecpadsmit gadiem, un iestudējums, kurā jau nomainījušās dejotāju paaudzes, joprojām ir repertuārā. „Korsāra” viesizrādes notikušas  Francijā, Spānijā, Portugālē, Horvātijā, Igaunijā, Itālijā un Maskavā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti