Aicina uz Mārtiņa Zīverta lugas «Meli meklē meli» lasījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības Teātra komisija aicina teātra cienītājus uz latviešu dramaturga Mārtiņa Zīverta lugas “Meli meklē meli” lasījumu 28. februārī Rīgas Latviešu biedrības Kamīna zālē, medijus informē organizatori.

Pēc janvārī notikušā Zīverta lugas "Kāds, kura nav" lasījuma tā vadītājs, aktieris Gundars Āboliņš nāca ar priekšlikumu rīkot vēl kādu lasījumu, izraugot vēl kādu mazāk zināmu Mārtiņa Zīverta lugu.

Lugā "Meli meklē meli" darbojas tikai četras personas, bet kāds pavediens to nejauši pietuvina janvārī dzirdētajai lugai "Kāds, kura nav”.

Par skatu spēli nosauktās lugas darbība arī norit pēckara posmā, taču bēgļu nometņu laiks beidzies, mūsu tautieši svešatnē nu jau iekārtojušies, taču personiskajā dzīvē joprojām pastāv neatrisinātas problēmas. Lugas varone Kaja apprecējusies ar turīgu cilvēku – Murķeli, jo viņas vīrs Pliksals pazudis, domājams kritis, taču viņš pēkšņi uzrodas, un Zīverts sāk šķetināt problēmu – ko nu darīt? Iznāk, ka sievai nu ir divi vīri, jo no pirmā viņa šķīrusies nebija

Mārtiņš Zīverts lugu nosaucis par spēli vienā cēlienā, lasījumā to izdzīvos četri aktieri – Katrīne Pasternaka, Baiba Broka, Juris Kalniņš un Gundars Āboliņš – viņš ir arī lasījuma režisors.

Ievadvārdus par Zīverta lugu sacīs teātra zinātnieks Viktors Hausmanis.                                   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti