Aicina pieteikt pretendentus darbam Dejas balvas žūrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Dejas informācijas centrs (LDIC) aicina pieteikt pretendentus jaunajai Dejas balvas žūrijai darbam 2021. un 2022. gadā.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā, ko reizi divos gados piešķir par sasniegumiem klasiskajā, laikmetīgajā, mūsdienu un skatuviskajā tautas dejā.

Kā informēja LDIC pārstāvji, pretendentus dalībai balvas žūrijas sastāvā var pieteikt Kultūras ministrijas padotībā esošās valsts pārvaldes iestādes un pārraudzībā esošās kapitālsabiedrības, biedrības un nodibinājumi, kā arī citas juridiskas personas un radošās grupas, nosūtot pieteikumus Latvijas Dejas informācijas centram (e-pasts: [email protected]) līdz 2020. gada 31. oktobrim. Pieteikt dalībai var gan dejas praktiķus, gan teorētiķus un kritiķus, gan citu mākslu speciālistus ar lielu pieredzi dejā. 

Pieteikumā jābūt iekļautam balvas žūrijas locekļa pretendenta CV un īsam izvirzīšanas pamatojumam, kā arī rakstiskam apliecinājumam, ka pretendents piekrīt kļūt par žūrijas locekli.

Pieteikumus izvērtēs un balvas žūrijas sastāvu veidos LDIC sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas Dejas padomi.

Pirmā Dejas balvas ceremonija notika 2019. gada pavasarī. Šobrīd strādā jau otrais Dejas balvas žūrijas sastāvs, kas vērtē 2019. un 2020. gada iestudējumus. Tajā darbojas žūrijas priekšsēdētāja baleta mākslas eksperte Agnese Andersone, baleta mākslas eksperti Lita Beiris un Tālis Sils, laikmetīgās dejas ekspertes Agnese Bordjukova un Elīna Lutce, skatuviskās tautas dejas eksperti Reinis Rešetins un Gunta Skuja, kā arī mūsdienu dejas ekspertes Inga Raudinga un Maija Tjurjapina. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti