Rīta Panorāma

Ņujorkā notiek ikgadējā dzīvnieku-aktieru svētīšana

Rīta Panorāma

Vakcinācijas process Latvijā

Jakovam Rafalsonam 75

75. jubileju atzīmē Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons 5. novembrī svin 75. jubileju. Šajā teātrī viņš spēlē kopš 1991. gada. Pateicoties spilgtam traģikomiskā aktiera talantam un milzīgajai enerģijai, Rafalsons drīz vien piesaistīja režisoru uzmanību un ieguva skatītāju simpātijas. Jau drīzumā teātrī gaidāma pirmizrāde  "Stepančikovas ciems" ar Rafalsonu galvenajā lomā.

Jakovu Rafalsonu dienu pirms jubilejas sastopam Čehova Rīgas Krievu teātrī mēģinājumā. Viņš uzsver, ka aktieri bez skatītāja nav nekas, un cer, ka mēneša beigās varēs iepriecināt skatītājus izrādē "Stepančikovas ciems" Fomas Opiskina lomā, kurā 1932. gadā uz skatuves kāpa Mihails Čehovs, uzvezdams izrādi, kuru kritiķi nodēvēja par vienu no spilgtākajiem sezonas notikumiem.

"Var būt tā, ka es pirmo reizi spēlēšu pirmizrādi tukšai zālei," teic Rafalsons un atzīst, ka, ja vakcinācija notiktu daudz straujāk, tad arī pirmizrāde būtu pārpildītā zālē, "bet šī vienaldzība vakcinēties, dod Dievs, lai mums viss beigtos labi. Dod Dievs, pagūt vakcinēties, jo tas ir dzīvības jautājums, un ne tikai tavas dzīvības."

Daudzi Rafalsonu pazīst saistībā ar viņa atveidoto kolorītā kazino īpašnieka Vadima tēlu seriālā “Neprāta cena”. Viņš ir skatītāju mīlēts, apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni un ieguvis arī "Spēlmaņu nakts"  balvas.

"Es esmu Latvijā no 1991. gada un esmu laimīgs, ka esmu šeit. Visu ko ieguvu, esmu ieguvis no šīs valsts. Esmu laimīgs šeit spēlēt," saka Rafalsons.

Vaicāts, ko novēlētu pats sev jubilejā, aktieris attrauc, ka ir priecīgs par savu skatītāju un draugu atbalstu: "Esmu laimīgs, ka savā vecumā varu spēlēt, liels paldies visiem!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti