29. septembrī notiks atvadīšanās no režisora Mihaila Kublinska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

29. septembrī pulksten 14.30 Pirmajos Meža kapos notiks atvadīšanās no režisora Mihaila Kublinska, kurš marta izskaņā 80 gadu vecumā devās mūžībā, informēja Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji. Guldīt mākslinieka pelnus zemes klēpī aicināti viņa līdzgaitnieki un talanta cienītāji.

Atvadu vārdus režisoram velta teātra zinātniece Rita Melnace:

“Šai dienā godināsim šo spožo, pašpilnveidošanās procesā izkopto personību, kurai Nacionālā teātra 100 gadu vēsturē bijusi būtiski nozīmīga loma tieši 70., 80. gados, kad teātris latviešu tautai bija kā grēksūdzes un savas kopības apzināšanās un tās spēka audzēšanas vieta – tā tuvinot Trešo atmodu.

Arī 90. gadi ierakstāmi režisora CV kā augstas meistarības un tēlu padziļinātas psiholoģiskās atklāsmes gadi. 21. gadsimts Mihailam Kublinskim nāca ar jauniem sāpīgiem, pat traģiskiem izaicinājumiem – Lielo skatuvi nomainot ar paša 70. gados iniciēto Aktieru zāli – visu uzmanību veltot darbam ar aktieri tuvplānā, tā talanta robežu paplašināšanai un negaidītībai. Līdz mākslinieka dzīvē iestājās klusums.  Kaut arī pats apgalvoja, ka esot skaisti pielicis punktu ar Mūža ieguldījuma balvas saņemšanu “Spēlmaņu naktī”. To pievienojot augstākajai Latvijas valsts atzinībai – Triju Zvaigžņu ordenim.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti