VIDEO: Covid-19 kā sabiedrības spogulis, un ko tas mums iemācījis. Valmieras teātra diskusija

18. aprīlī Valmierā, topošajā laikmetīgās mākslas telpā "Kurtuve", kā arī tiešraidē gaidāma Valmieras teātra rīkota saruna "Covid-19 kā sabiedrības spogulis, un ko tas mums iemācījis".

28. aprīlī Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde "Burbulis", kas pieteikta kā "gaišuma un humora terapija pēc diviem Covid-19 zīmē aizvadītiem gadiem". Lugu un izrādi veido Regnāra Vaivara un aktieru intervijas ar ārstiem, rezidentiem, medmāsām, sanitāriem, brīvprātīgajiem, pacientiem, "vakseriem" un "antivakseriem", kuri šos divus gadus pavadīja slimnīcu Covid-19 nodaļās visā Latvijā.

Lai runātu par šī laika ietekmi uz katru no mums un to "nepaslaucītu zem tepiķīša" kā nebijušu, 18. aprīlī pulksten 17.00 Valmierā, topošajā laikmetīgās mākslas telpā "Kurtuve", Rīgas ielā 25a, norisināsies saruna "Covid-19 kā sabiedrības spogulis, un ko tas mums iemācījis", piedaloties gan medicīnas nozares pārstāvjiem, gan izrādes ansamblim.

"Izrāde ir raibs piemineklis mūsu medicīnas darbiniekiem un mums, viņu pacientiem, lai mēs beidzot varētu pasmaidīt par šo laiku, par sevi šajā laikā, lai smaidot tiktu vaļā no bailēm," skaidro teātrī.

Sarunas galvenie temati būs: karojošās nometnes – vakseri un antivakseri; pandēmijas ietekme uz cilvēku mentālo veselību; gūtās mācības; un jautājums – vai Covid-19 ir uzvarēts.

Sarunā piedalīsies ārsts gastroenterologs Anatolijs Danilāns, Vidzemes slimnīcas infektoloģe Anna Miranovska, Dr. sc. soc., LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks, sociālantropologs Andris Saulītis, aktieri no izrādes "Burbulis" ansambļa – Inese Ramute, Rihards Jakovels, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Sarunu moderēs izrādes režisors Regnārs Vaivars.

Sarunu iespējams apmeklēt un tajā piedalīties klātienē, piesakoties pa tālruni 64207335 vai e-pastā [email protected], kā arī pieslēgties tiešraidei Valmieras teātra "Facebook" lapā un portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti