Valmieras teātra ēkas pamatos ierok kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

17. martā, esot klāt teātra darbiniekiem un būvniekiem, Valmieras teātra ēkas pamatos iebetonēta kapsula ar šī laika liecībām. Kapsulā tika ievietots šīs dienas laikraksts, izrāžu programmiņas un biļetes, nauda, vēstule no teātra jaunajiem aktieriem, šīs sezonas teātra darbinieku kopbilde, kā arī neatņemama pēdējo divu gadu laika liecība – pozitīvs un negatīvs Covid-19 tests, informēja teātra pārstāvji.

Šis pamatos guldīts ar teātra direktores Evitas Ašeradenas vārdiem, ka "beidzot teātrim ir stabili pamati un nu jau teātris ceļas uz augšu. Šī ēka nebūtu vajadzīga, ja tajā nedzīvotu aktieri, netaptu māksla, kas nepieciešama skatītājiem. Ceram un ticam, ka šī kapsula netiks atrakta ļoti, ļoti ilgi."

Valmieras teātra vēsturiskās ēkas rekonstrukcija ilgst no 2021. gada rudens. Pēc tās pabeigšanas Valmieras Drāmas teātra ēkai būs paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība, teātra darbiniekiem nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna black box zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība. Plānotās Valmieras Drāmas teātra projekta kopējās izmaksas ir 10,41 miljons eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citas izmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti