Sapņu korespondence, pētījums par atmiņu un Valmieras teātra viesizrādes – teātra notikumu izlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējums "Pasta nams", igauņu režisores pētījums par atmiņu "Nu kurš mani beigās atcerēsies?" Ģertrūdes ielas teātrī un Valmieras Drāmas teātra viesizrādes Rīgā – ieteikumus, ko tuvākajā laikā nepalaist garām teātrī, apkopojusi "Teātra Vēstnesis" galvenā redaktore, teātra kritiķe Juta Ance Ķirķis.

Sapņu korespondence, pētījums par atmiņu un Valmieras teātra viesizrādes – teātra notikumu izlase
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrāde "Pasta nams"
Izrāde "Pasta nams"

"Pasta nams"

Pagājušajā nedēļā pirmizrādi piedzīvoja Rabindranata Tagores "Pasta nams" Latvijas Nacionālajā teātrī, kas žanriski nosaukts par sapņu korespondenci.

Režisore Elīza Dombrovska, scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Paulīne Kalniņa, komponists – Jēkabs Nīmanis, horeogrāfs – Ģirts Dubults. Poētiski muzikālā izrāde aicina ļauties pārdomām par sapņošanu, gaidām un atbrīvošanos. Pirms simts gadiem Rabindranats Tagore uzskatīja par svarīgu – lai cik jauns būtu viņa sarunu biedrs – runāt par nāvi. Izrādes laika izjūta līdzinās tam brīdim, kad mēģini kādam izstāstīt to, ko esi nojautis savā sapnī… ja vien būtu īstais pastnieks, kas spētu tavas jūtas pārtulkot īstajos vārdos.

Tuvākā izrāde – 19. aprīlī.

Eksperiments-izrāde "Nu kurš mani beigās atcerēsies?"
Eksperiments-izrāde "Nu kurš mani beigās atcerēsies?"

"Nu kurš mani beigās atcerēsies?"

Ģertrūdes ielas teātrī redzama igauņu režisores Barbaras Lehtnas izrāde "Nu kurš mani beigās atcerēsies?"

Izrāde neierastā formā pieskaras nāves un atmiņas tēmai. Lindas Krūmiņas dramaturģija, māksliniece Paulīne Kalniņa. Izrādē "Nu kurš mani beigās atcerēsies?" Barbara Lehtna pēta, kā kolektīvā rīcībspēja var tikt dalīta starp nepazīstamiem cilvēkiem, uzņemoties atbildību par kāda cita identitāti. Pirms izrādes Barbarai bijusi stundu ilga tikšanās ar katru no trīs brīvprātīgiem izrādes dalībniekiem, lai viņi kļūtu par Barbaras identitātes glabātājiem. Šīs stundas laikā dalībnieki var Barbarai izstāstīt, kas viņai būtu jādara, lai viņi Barbaru atcerētos pēc iespējas ilgāk.

Tuvākā izrāde – 17. martā.

"SIA Ģimenes romāns"
"SIA Ģimenes romāns"

Valmieras teātra viesizrādes

Nākamnedēļ ar vairākām izrādēm Dailes teātrī viesosies Valmieras Drāmas teātris. Starp Rīgā redzamajām izrādēm būs jau manis pieminētā Reiņa Suhanova izrāde "Vārds" un Toma Treiņa izrāde "SIA Ģimenes romāns".

Izrāde "SIA Ģimenes romāns" atklāj stāstu par kādu īpatnēju uzņēmumu Japānā, kura darbības mērķis ir mazināt 21. gadsimta izplatītāko saslimšanu, kas nepazīst nedz ģeogrāfiskas robežas, nedz kultūras atšķirības – vientulību. Lomās: Aigars Apinis, Rūdis Bīviņš, Artis Jančevskis, Māra Mennika, Ieva Puķe, Skaidrīte Putniņa, Diāna Krista Stafecka.

"SIA Ģimenes romāns" viesizrāde Dailes teātrī – 21. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti