Kultūras ziņas

"Vārdiņš" Liepājas teātrī

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Ģirta Krūmiņa "Vientuļās planētas sala"

Izrāde «Vientuļās planētas sala» – aktiera Ģirta Krūmiņa ceļojums turp un atpakaļ no Bali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aktieris Ģirts Krūmiņš pēc neatgriezeniskām izmaiņām savā profesionālajā un personīgajā dzīvē devās ilgstošā ceļojumā uz vietām, kur viņš nekad iepriekš nebija bijis. Tur piedzīvotās emocijas un notikumi aktiera dzīvē tagad apkopoti monoizrādē "Vientuļās planētas sala".

Pirms vairāk nekā gada aktiera Ģirta Krūmiņa dzīvē vienlaicīgi norit vairākas pārmaiņas – viņš nolemj pamest Jaunā Rīgas teātra skatuvi, izšķiras no dzīvesbiedra un mūžībā pavada savu mīļoto suni. Šie notikumi ietekmē Krūmiņa prātu, un, lai neieslīgtu vēl dziļākā krīzē, aktieris dodas ceļojumā uz Bali salu Indonēzijā. Pēc četrus mēnešus ilgā ceļojuma, atgriežoties Latvijā, aktieris piedzīvoto apkopojis stand–up stila monoizrādē "Vientuļās planētas sala".

"Darba nosaukums ir "Vientuļās planētas sala", bet es gribu teikt, ka cilvēks nav vientuļā planēta. Mani tieši izglāba, ka tik daudz pēkšņi sajutu cilvēku un draugu atbalstu.

Arī šīs izrādes tapšanā. Bet, lai to saprastu, ir tomēr jāpiedzīvo tas izmisuma brīdis un tāda vientuļās planētas iepazīšana – kas tas ir..." atklāj Ģirts Krūmiņš.

Nedaudz vairāk nekā stundu garajā stāstā Krūmiņš asprātīgi un ar pašironiju izspēlē ainas no savas bērnības, pandēmijas karantīnas pārdzīvošanu un kaut ko no agrāk tā arī nerealizētām lomām. Aktieris atzīst, ka savulaik, pametot šķietami sakārtoto dzīvi Latvijā, Bali atļāvies īstenot sapņus un piedzīvot daudz ko jaunu:

"Viss plūst un iet tālāk. Nav kaut kāda viena laimes mirkļa, kuru vari saglabāt. Viņš pazūd, un tad viņš atkal uzrodas, un tas ir kā nemitīgs ceļš uz priekšu."

Teju 30 gadus ilgajā aktiera karjerā šādas formas izrāde Krūmiņam ir jauna pieredze. Un šīs izrādes laikā skatītājiem īpaši lūgts fotografēt, komentēt un aplaudēt.

Ģirta Krūmiņa stāstu izrādē "Vientuļās planētas sala" šobrīd var redzēt Ģertrūdes ielas teātrī, drīz aktieris viesosies arī citās Latvijas pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti