Rīgas Baleta skola 90 gadu jubileju svinēs ar koncertu opernamā

Mākslu izglītības kompetences centra "Nacionālā mākslu vidusskola" Rīgas Baleta skolas 90 gadu jubilejas koncerts notiks 23. maijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā, informēja skolas pārstāvji.

Rīgas Baleta skola ir vienīgā valsts profesionālā baleta skola Latvijā, kas lepojas ar gandrīz gadsimtu senām tradīcijām un sagatavo baleta māksliniekus Latvijas Nacionālajam baletam. "Jau deviņdesmit gadus Rīgas Baleta skola kalpo par stabilu atspēriena punktu dejas brīnuma radīšanai. Pielāgojoties daudzām varas, vadības un nosaukumu maiņām, deviņas desmitgades skolā tiek kaldināti talanti, kas vēlāk kļūst par Latvijas Nacionālā baleta māksliniekiem, gūst panākumus starptautiskos baleta konkursos un tiem aplaudē ne tikai skatītāji Latvijā, bet arī visā pasaulē," norādīja skolā.

Rīgas Baleta skolas 90 gadu jubilejas koncerts notiks 23. maijā pulksten 19.00 Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

"Jubilejas koncertā baudīsim skolas audzēkņu māksliniecisko sniegumu, kā arī celsim godā ikvienu, kurš šajā laikā ir izglītojis un atbalstījis jaunos talantus. Koncerta pirmajā daļā piedzīvosim fragmentus no tādiem klasiskajiem baletiem kā "Dons Kihots", "Raimonda" un "Melanholiskais valsis" Rīgas Baleta skolas audzēkņu izpildījumā," pastāstīja Baleta skolas pārstāvji. "Koncerta otrajā daļā redzēsim īpaši jubilejai radītu uzvedumu ar nosaukumu "BAL(e)TS", kura idejas un horeogrāfijas autore ir Elza Leimane. Kopā ar vairāk kā simt Rīgas Baleta skolas audzēkņiem uzstāsies gan viencēliena mūzikas autors Reinis Sējāns, gan Emīla Dārziņa Mūzikas skolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Iestudējuma tērpu autore ir kostīmu māksliniece Madara Botmane."

"Darbs ir kā skolnieka dienasgrāmata, kas izseko ceļu no pavisam jauna, apņēmības pilna mazā dejotāja līdz profesionālam māksliniekam, izgaismojot būtisko (un arī ne tik būtisko) viņu ikdienā – profesijas apguvē. Tas ir stāsts par pieaugšanu un sevis pieņemšanu, ar veselīgu pašironiju apspēlējot savstarpējās attiecības, attieksmi pret sevi un savu ķermeni, vienlaikus paturot prātā baleta mākslinieka visdīvainākās attiecības, kas tiks risinātas visas karjeras garumā, proti, attiecības ar savu spoguļattēlu. Darba virsuzdevums ir svinēt deju, talantu un visaptverošu dejas prieku. Balets uz balta. Kā uz tīra, neskarta audekla, kas ir pilns ar iespējām un visa pirmsākumiem," stāstīja horeogrāfe Elza Leimane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti