Teātris.zip

TV PIRMIZRĀDE! Konklāvs. "Dirty Deal Teatro" izrāde

Teātris.zip

Teātris.ZIP. Konklāvs

Teātris.ZIP bērniem. Salātlapiņa

Dragreiss pa matiem – Leļļu teātra izrāde «Salātlapiņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Dragreiss pa matiem 2 daļās" – šāds apzīmējums dots Latvijas Leļļu teātra izrādei "Salātlapiņa", kas no 8. aprīļa līdz 15. aprīlim skatāma "Teātris.zip" ierakstā.

Pēc Brāļu Grimmu pasakas motīviem lugu sarakstījusi Ludmila Roziņa, iestudējis – Viesturs Roziņš. Salātlapiņa ir salātu princese, kura ēd salātu salātus salātu mērcītē, lai viņai izaugtu visgarākie mati pasaulē un viņa iekļūtu pasaules rekordu grāmatā. Viņa dzīvo tornī, un vienīgais veids, kā pie viņas nokļūt, ir viņas neparasti izturīgie mati. Salātlapiņas mati ir maģiski – pa tiem var uzjāt ar zirgu un pat uzbraukt ar mocīti. Taču… kādu dienu pie Salātlapiņas ielavās sēņu princis Kaspars un viņas mazā sirsniņa sāk pukstēt straujāk. Tornis, kas bijis visa Salātlapiņas dzīve, sāk kļūt par šauru.

Radošā komanda ar "black light" teātra paņēmieniem iedzīvina Brāļu Grimmu pasaku, kurā ļoti simboliski saduras tehnoloģiskās burvestības spēks ar Mātes - Dabas spēku. Kurš būs stiprāks – mūsu pierastais Tornis vai tas, kas ir laukā aiz loga – mežs, saule, sūniņas, sēnītes un mellenītes?

Izrāde nominēta "Spēlmaņu nakts 2018/2019" balvai kategorijās "Gada izrāde bērniem", "Gada režisors", "Gada muzikālās partitūras autors".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti