Novērtē nozīmīgākos sasniegumus dejā! Sācies Dejas balvas skatītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

LSM.lv sadarbībā ar Latvijas Dejas informācijas centru (LDIC) no 3. līdz 24. aprīlim aicina piedalīties "Dejas balvas 2021–2022" skatītāju balsojumā un izvēlēties divus iemīļotākos darbus kategorijās "Dejas iestudējums" un "Dejas notikums".

Dejas balvas pasniegšanas ceremonijā, kas šogad norisināsies jaunatklātajā Rīgas cirkā 29. aprīlī, tiks piešķirtas divas LSM.lv skatītāju balvas. Ceremonijai varēs sekot līdzi tiešraidē Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Tā kā nominētie darbi ir ārkārtīgi dažādi, dalījums kategorijās "iestudējums" un "notikums" ir nosacīts. Par to lēma LDIC un Dejas balvas žūrija, vērtējot, vai darbs skatāms kā formā noslēgta izrāde, vai arī tam raksturīgs atšķirīgs formāts, plašāks konteksts un ietekme uz dejas nozares procesu. Skatītāju balsojumā visu žanru izrādes tiek vērtētas vienkopus, uzsverot apbalvojumu kā dejas nozari vienojošu notikumu.

Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā portālā LSM.lv, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu un izvēloties vienu darbu katrā kategorijā.

Balsojums ilgs līdz 24. aprīļa plkst. 23.59. Balsojuma dalībniekiem būs iespēja reģistrēties dalībai izlozē. Pēc balsojuma beigām tiks izlozēts viens dalībnieks, kas iegūs ielūgumus uz Dejas balvas ceremoniju. Ar uzvarētāju ceremonijas rīkotāji sazināsies personīgi.

Pirms balsojuma veikšanas iepazīt nominantus plašāk iespējams Dejas balvas mājaslapā.

Ieskandinot Dejas balvas pasniegšanas mēnesi, tapusi arī ceremonijas video reklāma, kas aicina sabiedrību pievērst uzmanību Latvijas dejas nozares bagātīgajam notikumu klāstam pēdējo divu gadu laikā, kā arī būt līdzās māksliniekiem brīdī, kad tie saņem novērtējumu par ieguldīto darbu un sasniegtajiem mērķiem.

Šī gada ceremoniju veido režisore Paula Pļavniece, režisores asistents Rūdolfs Gediņš, dramaturgs Klāvs Mellis, scenogrāfe Liene Pavlovska, kostīmu mākslinieces Simona Veilande un Santa Matule, mūzikas autors Kārlis Tone, horeogrāfi Elza Leimane (balets), Ruslans Ļevčenko-Gladins (mūsdienu dejas), Lilija Lipora un Ilmārs Dreļs (skatuviskā tautas deja), mākslinieku apvienība "IevaKrish" (laikmetīgā deja), kā arī nomināciju video režisore Rūta Ronja Pakalne, video projekciju mākslinieks Toms Zeļģis un citi.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā. Reizi divos gados to piešķir baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās par sasniegumiem jauniestudējumu, uzvedumu un dejas notikumu radīšanā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti