«Spēlmaņu nakts» skatītāju balvai jauns formāts – publika izvēlēsies gan nominantus, gan laureātus

Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas balsojums sadarbībā ar Latvijas teātru katalogu Izrades.lv, Latvijas Sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un Latvijas profesionālajiem teātriem šogad notiks divos posmos: no 2. maija līdz 15. oktobrim Izrades.lv tiks noteikti nominanti, savukārt no 1. novembra līdz 19. novembrim norisināsies finālbalsojums LSM.lv.

No 2023. gada 2. maija līdz 15. oktobrim Latvijas teātru katalogā Izrades.lv skatītāji tiek aicināti balsot par, viņuprāt, 2022./2023. gada sezonas labāko izrādi, aktrisi un aktieri Latvijas profesionālajos teātros.

Skatītāji Izrades.lv var novērtēt visus Latvijā veidotos teātra mākslas iestudējumus un to aktierus skalā no 1 līdz 10. Lai to izdarītu, Izrades.lv jāautorizējas ar savu telefona numuru. Pie iestudējuma iespējams pievienot vērtējumu gan iestudējumam kopumā, gan detalizēti, novērtējot arī katra aktiera sniegumu.

Vietnē Izrades.lv būs iespējams sekot līdzi skatītāju vērtējumam, bet pēc 15. oktobra 10 Izrades.lv visaugstāk un visvairāk novērtētie 2022./2023. gada sezonas iestudējumi, piecas aktrises un pieci aktieri (par konkrētu lomu sezonā) tiks nominēti lielajam "Spēlmaņu nakts" skatītāju balsojumam, kas norisināsies no 2023. gada 1. līdz 19. novembrim portālā LSM.lv. Šogad skatītāji paši noteiks gan nominantus, gan laureātus "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas balvām. 

Izrāde, aktrise un aktieris, kuri būs saņēmuši visvairāk balsu "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātiju finālbalsojumā portālā LSM.lv, tiks apbalvoti "Spēlmaņu nakts" noslēguma ceremonijā 2023. gada 23. novembrī Dailes teātrī, saņemot Skatītāju simpātijas balvas.

"Spēlmaņu nakts" šogad notiks trīsdesmito reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti