VIDEO: Folkloras svētku «Pulkā eimu, pulkā teku» novadu koncerts «No saknēm līdz galotnēm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 21. maijā, Liepājā norisinās bērnu un jauniešu folkloras svētki "Pulkā eimu, pulkā teku 2022". Šogad jau 38. reizi svētku nacionālajā sarīkojumā satiksies bērnu un jauniešu folkloras kopas no visas Latvijas. Piedāvājam tiešraidē vērot uz koncertdārza "Pūt, vējiņi!" Lielās skatuves notiekošo novadu koncertu "No saknēm līdz galotnēm".

 "Pulkā eimu, pulkā teku" ikgadēji ir veltīts kādai konkrētai tēmai, kuru dalībnieki padziļināti pēta vietējo tradīciju kontekstā. 2022. gada tēma ir "No saknēm uz galotnēm".

Dalībnieki visa mācību gada garumā ir mācījušies dziesmas, dejas un rotaļas, iepazinuši savas apkārtnes kokus un koku simboliku dainās, ticējumos un citos folkloras materiālos. Nacionālajā sarīkojumā bērniem un jauniešiem ir iespēja dalīties mācību procesā apgūtajā pieredzē.  

"Pulkā eimu, pulkā teku" ir nemateriālā kultūras mantojuma apgūšanas programma, kuras galvenais uzdevums ir aktualizēt paaudzēs krātā mantojuma – īpaši nemateriālā kultūras mantojuma: prasmju, iemaņu, stāstu, dziesmu, melodiju, deju, ēdienu recepšu un dzīves gudrību pielietojuma iespējas šodien, šeit un tagad katram no mums, atbildīgi saglabāt un attīstīt, nododot tālāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti