Rīta Panorāma

Šodien sākas IX starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas"

Rīta Panorāma

Intervija ar Andi Rinkevicu un Daci Landmani

Pēterbaznīcas tekstīlijas

Vasaras stihijas mākslas un amatniecības izstādē Pēterbaznīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 10. jūlija līdz 1. septembrim Rīgas Sv. Pētera baznīcā apskatāma mākslas un amatniecības izstāde “Radošā dominante. Vasaras stihijas”.

Izstādē piedalās vairāk nekā 200 tautas mākslas meistaru, profesionālu amatnieku, mākslinieku un dizaineru. Izstādes ekspozīcija dod nelielu ieskatu keramikas, tekstīliju, dzintara, metāla, koka, ādas, stikla un citu materiālu apstrādes tehnikās.

Darbos iezīmējas galveno stihiju elementi – uguns, ūdens, ze­me un gaiss. Tie mainās un attīstās, atspoguļojot elementu formas un kolorītu, piemēram, no virmojošām ūdens un uguns kustībām līdz nekustīgam sastingumam, no necaurredzamas zemes krāsu paletes līdz gaisa caurspīdīgumam un mirdzumam.

"Izstāde ir lieliska iespēja palūkoties, kas tevī pašā dominē visvairāk [no stihijām]," Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" saka izstāde kuratore Gita Prīberga.

Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldes un biedrības “Latviešu tautas mākslas savienība” organizētās izstādes Pēterbaznīcā jau kļuvušas par tradīciju – 2012. gadā šeit notika izstāde “Māksla un amatniecība”, 2014. gadā bija aplūkojama starptautiska mākslas un amatniecības izstāde “Neparastās mežģīnes. Ažūrs mākslā un amatniecībā”, tai sekoja mākslas un amatniecības izstādes “Radošā dominante. Melnbaltā” un “Radošā dominante. Svētki”. Izstāde “Radošā dominante. Vasaras stihijas” ir jau piektā mākslas un amatniecības izstāde, kas tapusi šīs veiksmīgās sadarbības rezultātā.

"Katra izstāde ir kā jauns izaicinājums. Lai šī izstāde nebūtu tāda pati kā iepriekšējā, lai tā ar kaut ko atšķirtos, koncepciju pamatā izdomā izstādes kurators, bet, protams, arī mums [māksliniekiem] jādomā, lai tā atšķirtos no vizuālā viedokļa," skaidero ekspozīcijas galvenais mākslinieks Mārtiņš Heimrāts. "Tā kā šī izstāde ir "Vasaras stihijas", mēs te nedaudz spēlējamies ar krāsām."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti