Tautas deju ansamblis «Vektors» izdejo «Skaista mana tēvu zeme» Latvijas novados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis (TDA) “Vektors” mērojis 1000 km, apceļojot Latvijas gleznainos novadus, lai iemūžinātu tos videoklipā “Skaista mana tēvu zeme”.

Horeogrāfija veidota pie muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” un bungu un dūdu mūzikas grupas “Auļi” izpildītas tautas dziesmas Edgara Kārkla aranžējumā “Skaista mana tēvu zeme”, kas 2018. gadā 4. maijā piedzīvoja pirmizrādi deju lieluzvedumā “Vēstījums Rakstos”. Kopš tā mirkļa dejas horeogrāfe un TDA “Vektors” mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale lolojusi ideju par horeogrāfijas iemūžināšanu Latvijas novadu raksturīgākajās ainavās.

2019. gada janvārī, kad latviešu skatuviskās tautas dejas jaunrades skatē Valmierā deja “Skaista mana tēvu zeme” ieguva pirmo vietu, tapa skaidrs, ka videoklips jāfilmē jau šogad.

Tautas deju ansambļa “Vektors” dejotājiem tas izvērtās par īstu piedzīvojumu 48 stundu garumā, jo divās diennaktīs tika apbraukti visi Latvijas novadi un izbaudīta ne tikai dejošana dažādos laikapstākļos un vietās, bet arī Latvijas dabas skaistums un novadnieku viesmīlība. Dejotāji dejoja Zemgales līdzenumā, Jūrkalnes smiltīs un stāvkrastā, Latgalē pie gleznainā Pakaļņa ezera un Vidzemē Lielās Ellītes klintīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti