Rīta Panorāma

Intervija ar Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieku Česlavu Batņu

Rīta Panorāma

L.Vaikulei rīt dzimšanas dienas lielkoncerts Arēnā Rīga

RTU tautas deju ansamblis "Vektors" svin 60 gadu jubileju

Tautas deju ansamblis «Vektors» ar koncertu svin 60. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar koncertu "Vektors - tie esam mēs" 31. martā VEF Kultūras pilī savu 60. jubileju svinēs Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis (TDA) “Vektors”.

Koncerts ir veidots kā stāsts par “Vektora” laiku – no tā sākuma brīža līdz šodienai, apstājoties svarīgākajos un izšķirošākajos punktos 60 gadu laika nogrieznī. Nozīmīgi ir tas, ka šos pieturas punktus izdejos piecu dažādu paaudžu “Vektora” sastāvi, no kuriem divi darbojas ikdienā – TDA “Vektors” pamatsastāvs un vidējās paaudzes dejotāji, bet pārējie sanākuši kopā tieši par godu “Vektora” apaļajai jubilejai.

Koncerta mākslinieciskie vadītāji – Dagmāra Bārbale un Uldis Šteins, režisors – Valdis Lūriņš. Koncertā piedalīsies ap 200 “Vektora” dejotāju.

Koncerta pirmajā daļā tiks izdejotas nu jau par skatuviskās tautas dejas zelta fondu kļuvušās dejas, kas gadu laikā ieņēmušas īpašu vietu ansambļa repertuārā. Savukārt koncerta otrajā daļā redzēsiet jaunākas dejas – gan tādas, ko paspējuši iemīļot dejotāji un skatītāji visā Latvijā, gan tādas, kas pavisam nesen radītas tieši “Vektoram”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti