Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica» – tautas mūzikas svētki arī sabiedriskajos medijos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 16. līdz 21. jūnijam norisināsies ikgadējais starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”. Latvijas Televīzija piedāvās skatītājiem divus no krāšņākajiem tā koncertiem. Tos būs iespējams noskatīties ne vien ierakstā LTV1, bet arī tiešraidē sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv.

17. jūnijā LTV1 skatītāji varēs vērot festivāla atklāšanas dižkoncertu “Šurp, Jāņa bērni!”, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte. Tas pulcēs vairāku Latvijas novadu pārstāvjus, lai uz vienas skatuves Brīvības laukumā izdziedātu tautas mūziku.

No Zemgales līdz Vidzemei, no Latgales līdz Kurzemei – dzirdēsim novadu košākās dziesmas – “Celies, brālīti”, “Ozolīti, zemzarīti”, “Rūtoj saule, rūtoj bite”, “Saulīt, mana krustamāte”, “Līgojat, līgojat”. Uzrunas teiks gan prezidents Raimonds Vējonis un kultūras ministre Dace Melbārde (“Nacionālā Apvienība”), gan festivāla patronese Vaira Vīķe-Freiberga. Savukārt koncerta otrajā daļā tiksimies ar tautas mūzikas pārstāvjiem no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas un pat Dienvidkorejas un Kamerūnas, kā arī citām valstīm.

Savukārt 21. jūnijā, festivāla noslēguma dienā, LTV1 būs skatāms ģimeņu dižkoncerts “Dzimtas dziesmas” kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Tajā piedalīsies Staltu ģimene un folkloras draugu kopa “Skandinieki”, Andra Kapusta un Aīdas Rancānes ģimene un folkloras kopa “Grodi”, Vītolu ģimene un folkloras kopa “Pērlis”, Kārklu ģimene un folkloras kopa “Ceiruleits”, Slišānu ģimene un Šķilbēnu pagasta jauniešu folkloras kopa "Upīte", Tihovsku ģimene folkloras kopa “Tilža”, Otaņķu ģimene, Bārtas etnogrāfiskais ansamblis, Solveigas Pētersones ģimene, Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis, Amerikas latviešu folkloras kopa “Sudrabavots”, Rūtiņu un Vīksniņu ģimenes.

Koncerta “Šurp, Jāņa bērni!” tiešraidi REPLAY.lv varēs skatīties 16. jūnijā no plkst. 18.00, savukārt LTV1 tas būs vērojams 17. jūnijā plkst. 18.50. Bet “Dzimtas dziesmu” tiešraide REPLAY.lv tiešraidē būs skatāma 19. jūnijā no plkst. 18.00. LTV1 šo koncertu pārraidīs 21. jūnijā plkst. 18.55.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti