Dienas ziņas

"Uz Akapulko, kundze" Valmieras Drāmas Teātrī

Dienas ziņas

Nostiprina Bauskas pilskalna ziemeļu nogāzi

Skolēni iepazīstas ar dažādiem deju veidiem

Skolēni Jaunpiebalgas pusē iepazīst dažādus deju žanrus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunpiebalgas pusē līdzīgi kā daudzviet Latvijas reģionos bērniem un jauniešiem, kuri vēlas dejot, tuvākā iespēja to darīt ir tautas deju ansamblī. Lai viņi uzzinātu par citiem deju veidiem, ko iespējams apgūt tikai lielajās pilsētās, un tos izmēģinātu, jau trešo gadu īsteno projektu “Piebalga dejo”. 

Divās dienās Jaunpiebalgā un tās apkārtnē bērni un jaunieši dejo teju visās tuvējās apkārtnes zālēs. Vidusskolas sporta zāle, Jaunpiebalgas kultūras nams, Rankas kultūras nams un pat vieta, kur neizskatās, ka varētu notikt deju nodarbība, ir nodota vairākkārtējā Latvijas čempiona standartdejās Krista Čiapas rīcībā.  

Balles deju meistarklases dalībnieks Reinis savu izvēli pamato ar to, ka hiphops jau īsti nekur nenoderēs, bet balles dejas, piemēram, varēs dzīvē kaut kur izmantot, jo skolā reizēm notiek balles.

Balles dejas nav vienīgais, ko piebaldzēni un tuvākās apkaimes skolēni apgūst. Citur norit laikmetīgās dejas meistarklase, vēl citi apgūst hiphopu un pat džeza dejas. Kopumā septiņas deju meistarklases vada pieredzējuši deju pasniedzēji un horeogrāfi.

Katrs skolēns pats izvēlējies, ko gribētu apgūt.

Baleta pasniedzēja Lita Beiris uzsver, ka deja bagātina bērnu fantāziju un uzlabo koncentrēšanās prasmes. Viņa arī uzskata, ka skolas uzdevums ir raisīt bērnu interesi par mākslu.

“Kādreiz brauca autobusi uz Nacionālo operu un baletu un skatījās kādu izrādi, es domāju, ka tas būtu jāturpina, jo tas ir ļoti vērtīgi," teica Beiris. "Uzzināt kaut ko skaistu, estētiku, mūziku, iepazīties vairāk, tuvāk – tas viss bagātina jauno cilvēku.”

Laikmetīgas dejas pasniedzēja un projekta “Piebalga dejo” vadītāja Inga Zēbolde pastāstīja, ka ikdienā skolēniem ir tautu dejas, ko pasniedz Lāsma Skutāne. "Tas, manuprāt, jau ir ļoti labi," uzsvēra Zēbolde. "Jo tautu deja dod daudz, tā ritmika un stāja un pat pamats. Būtu jau lieliski, ja viņiem būtu klasika. Laikmetīgais attīsta ķermeņi pilnīgi savādākā formā un jebkurš cits deju veids tāpat.”

Deju meistarklases apmeklē Jaunpiebalgas un Raunas skolēni, projekta organizatori plāno nākotnē piedāvāt meistarklasēs iesaistīties arī citu apkārtnes skolu skolēniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti