Rīta Panorāma

Kašmirā atver pirmo iglu kafejnīcu

Rīta Panorāma

NATO paplašinās militārās apmācības misiju Irākā

Saruna ar Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisijas biedri Rozīti Katrīnu Spīču

«Rīgas danču» kopienas entuziasti radījuši pirkstiņspēles un Meteņa danča video

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pandēmijas laikā Rīgas Latviešu biedrības (RLB) “Rīgas danču” kopiena, kas apvieno RLB Folkloras komisijas draugus, nesēž,  kājas klēpī salikusi – mazāk zināmu folkloras slāņu izpētes gaitā radīti vairāki pirkstiņspēļu un danču videoklipi, informēja RLB pārstāvji.

Teņa dienai – 17. janvārim – par godu "Rīgas danču" “YouTube” kanālā atrodami pat divi klipi. “Pirkstiņspēles atceroties, ko mums mācījušas mūsu vecmāmiņas un pirkstiņdanči, ko mēs paši esam mācījušies skolas laikā no saviem klasesbiedriem,” stāstīja video autori.

Savukārt, jaunais ''Rīgas danču'' Meteņa video piedāvā iepazīties ar jaunu deju, ko katrs var dejot ārā. Dejas horeogrāfs Ernests Spīčs skaidroja: "Dzimu un bērnību pavadīju Sibīrijā, no kurienes atceros dziļo sniegu un dziesmu par skaisto jaunību. Paldies mūsu muzikantiem, kas atbalstīja ideju un atsūtīja mājās tapušos ierakstus. Turklāt Metenim par godu latvju saimniece Brigita Puriņa izcepa tīstokli, bet es izdomāju mazu dancīti, kuru kažokos un velteņos dejojām ģimenes mājas pagalmā. Jutos kā Sibīrijas sniegos”.

RLB uzsvēra, ka video tapis, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus. Visas darbības, lai sagatavotu videoklipu, notika attālināti – mūzikas ieraksti, dejošana, dziedāšana un video montāža notika tikai vienas mājsaimniecības ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti