Rēzeknes bērnu deju kolektīvam «Dziguči» aprit 20 gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rēzeknes bērnu deju kolektīvs “Dziguči” šogad svin savu pastāvēšanas divdesmit gadu jubileju. “Dzigučos” dejo vairāk nekā 70 bērnu, trijās vecuma grupās. 

Kolektīvs ar savu deju soli reizi piecos gados kuplina Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, tāpat ir piedalījis arī Vispārējos Dziesmu un deju svētkos. “Dziguči” deju skatēs var lepoties ar iegūtiem daudziem pirmās pakāpes diplomiem. 

Kolektīvs regulāri pie sevis aicina arī citus mazos dejotājus, organizējot pirmsskolas vecuma bērnu festivālu “Dzigucs”. Pērn festivāls notika jau desmito reizi. Savukārt svētdien Rēzeknes kultūras namā dejotāji aicina uz savu divdesmit gadu jubilejas koncertu. 

"Dziguči" atzīmēs 20 gadu jubileju
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

“Kolektīvs dibināts sadarbojoties ar “Dzigas” vadītājiem Ingu Žirguli un Ilmāru Dreļu, uz mēģinājumiem nāca pieaugušie kopā ar bērniem, un bērni aizkulisēs mēģināja atdarināt vecāku deju soļus un deju kustības, tā radās doma noorganizēt arī bērniem kolektīvu,” pastāstīja bērnu deju kolektīva “Dziguči” vadītāja Gunta Sidorova.

“Pirmie bērniņi bija nedaudz, bet, redzot, kā viņi dejo un attīstās, mums pievienojās arī “Vadžu” dejotāju bērni un šo bērnu draugi, un tā kolektīvs divdesmit gadu garumā auga. Jubilejas koncerts sauksies “Manas bērnības baltā māja”, kas notiek baltajā mājā - vasarā, rudenī, ziemā, pavasarī, mēs stāstīsim par savām tradīcijām,” skaidroja Sidorova.

“Dziguči” uzdejošot kopā arī ar lielajiem kolektīviem – ar “Dzigas” vidējās paaudzes kolektīvu, “Dzigas” jauniešiem, ar “Vadžiem” un “Skalu” kolektīvu, kur visi ir bijušie “Dziguči” dejotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti